liberinteleorman.ro

BAC 2022: Cristian Nania – elevul de 10 din Teleorman

28 iunie 2022

Județul Teleorman are anul acesta doar un licean cu media 10 pe linie la examenul de Bacalaureat. El este Cristian Nania, absolvent al Colegiului Național Unirea din Turnu Măgurele, cu media 10. Performanța sa este cu atât mai apreciată cu cât tânărul a studiat la o școală din mediul rural. A absolvit clasa a VIII-a la Școala Gimnazială nr.1 lslaz tot cu media 10, potrivit apropiaților. Cristian este cunoscut ca fiind conștiincios la învățătură, rezultatele acestuia la școală și la diverse concursuri și olimpiade vorbesc de la sine, iar comunitatea din care face parte se mândrește cu el.

La Bacalaureat 2022 s-au înregistrat 162 de medii de 10, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Primele rezultate la BAC 2022, înainte de soluționarea contestațiilor, au fost afișate luni, la ora 10.00. În județul Teleorman, procentul de promovabilitate a fost 63,9%.

Cea mai mare rată de promovare a fost în: Cluj – 85,1%, Iași – 81,7%, Galați – 81,6%, Brăila – 81,3%. Capitala s-a clasat pe locul al cincilea, cu o rată de promovare de 77,4%.

Județele cu cea mai scăzută rată de promovare la bacalaureat sunt: Ilfov, cu 47%, Giurgiu, 55%, Călărași – 53%.

Citiți și: Un liceu din Teleorman, fără niciun elev promovat la BAC

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Gunoiul de grajd – bunăstare pentru fermieri! Măsuri locale pentru dezvoltarea agriculturii și protecția apelor

Următorul articol

29 iunie – Ziua Internaţională a Dunării

Cele mai recente articole de Actualitate

Don't Miss