liberinteleorman.ro

Geaca de ”fițe” și plimbările cu mașina de serviciu i-au dăunat șefului Poliției Locale Roșiori

15 decembrie 2015
Advertisement

Monica Vasilescu

parcare din fața restaurantului Coca ColaStăpânul Poliției Locale de la Roșiori (numit așa după modul cum tratează subalternii și nu numai) – Petre Iancu Petricioaia a fost cercetat disciplinar de către Comisia de Disciplină din cadrul Primăriei Municipiului Roșiorii de Vede pentru grave abateri de la norme. Prin sesizarea nr. 42/09.10.2015, a fost sesizată Comisia în cauză cu privire la faptul că, „Directorul Poliției Locale – Petre Iancu Petricioaia, prin întocmirea necesarului de echipament pentru polițiștii locali, și-a „comandat” din bani publici, și în detrimentul celorlalți polițiști locali, două geci de piele, echipament de ”fițe”, precum și la faptul că „folosește autoturismul de serviciu în interes personal, prin deplasări de la serviciu la domiciliu și invers, la locuința sa din localitatea Brîncoveanca/județul Teleorman, precum și pe la restaurante sau la diverse persoane, posibili prieteni ai acestuia, parcându-l ostentativ în toate aceste locuri care nu au legătură cu activitatea de la serviciu.

Pentru edificare, au fost puse la dispoziția membrilor Comisiei un set de fotografii care demonstrau cele sesizate. La audieri, întrebat dacă recunoaște că folosește autoturismul de serviciu în scopuri personale, directorul a recunoscut că s-a deplasat în toate locațiile unde a fost surprins și fotografiat, însă deplasările s-au efectuat doar pentru faptul că „a fost însărcinat de către primar ”să culeagă informații”. Nu am aflat, deocamdată, ce informații culege Petre Iancu Petricioaia, dar pe noi nimic nu mai ne miră, nici măcar faptul că, dintr-o citire rapidă a fișei postului acestuia reiese clar că nu are asemenea atribuții. Poate doar dacă acesta mai deține și alte fișe de post pe la S.R.I. sau alte servicii…

Revenind, cu toate tertipurile uzitate în fața Comisiei de disciplină, conducătorul polițiștilor locali de la Roșiori nu a reușit să fie absolvit de răspundere și, în afară de sancțiunea propusă, i s-a recomandat și recuperarea prejudiciului creat.

Cu toate sancțiunile de rigoare, Iancu Petricioaia Petre continuă să sfideze nu numai Comisia de Disciplină, ci și contribuabilii roșioreni, parcând în continuare autoturismul de serviciu la poarta locuinței sale și la restaurant (foto).

recomandarea comisiei de disciplina

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

2 Comments

  1. La carciuma lui Gabie este miezul problemei!Acest individ, plus primul alcoolist al urbei Crity DUSKA au facut furori!Ar trebuie deasemenea, de ce Politia Locala pazeste non stop numai Scoala 6, unde amanta lui nea DUSKA face pe shmanagerea!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Proiectul european ”Mănâncă responsabil” are corespondent în două licee din Teleorman

Următorul articol

Primele daruri oferite de Crăciun de C.J.Teleorman au mers la copiii din Centrul Școlar de Educație Incluzivă Alexandria

Cele mai recente articole de Actualitate