liberinteleorman.ro

GALERIE FOTO. În ultima săptămână de vară, Alexandria și-a sărbătorit cu fast cei 185 de ani

2 septembrie 2019

Au trecut 185 de ani de la prima atestare documentară a orașului Alexandria și, ca de obicei, autoritățile locale au marcat momentul prin evenimente specifice, dar și prin concerte care au bucurat oamenii locului. Practic, ultima săptămână de vară a adus pe platoul Casei de Cultură un spectacol grandios: Zilele Municipiului Alexandria – ediția 25.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Muncipiului Alexandria, Consiliul Local al Muncipiului Alexandria în parteneriat cu Royal Models Agency și Bergenbier. În acest an, organizatorii au pregătit pentru această sărbătoare un program-eveniment complet adresat tututor categoriilor de public, de la cei mici până la bunici, cu muzică bună, pentru toate gusturile, concursuri dintre cele mai diverse, pentru care au fost pregătite premii considerabile, simpozioane, lansări de carte, expoziție de mașini de epocă, spectacole pentru copii, spectacole de muzică populară și ușoară, toate și-au făcut loc în programul manifestărilor din acest an.

Desigur, nu au lipsit nici tradiționalele premieri ale celor mai frumoase spații verzi, celui mai vârstnic cetățean, primului născut în ziua de 30 august, sedința festivă a Consiliului Local al Municipiului Alexandria în cadrul căreia a fost conferit titlul de cetățean de onoare jurnalistului teleormănean Stan Ștefan.

Spectacolul aferent Zilelor Municipiului a debutat vineri, 30 august, și a fost dedicat publicului ce iubește folclorul tradițional. Evenimentul a fost deschis de ansambluri folclorice ce au onorat invitația organizatorilor la eveniment din care amintim: Brâulețul din Saelele, Izvorașul din Islaz, Cununița din Alexandria, Svistos din Bulgaria, etc. Peste 15. 000 de participanți au fredonat ulterior cântecele artiștilor special invitați la acest eveniment: Călin Brăteanu și Taraful DATINA, Daniel Trifu și Taraful, Gelu Voicu și Taraful Lăutarii din Teleorman.

Seara de sâmbătă, 31 august, a fost dedicată în totalitate tinerilor. În deschiderea evenimentului au fost prezente tinere talente ale orașului: Tonca Beatrice, Marin Mihai (deja celebru cu piesa sa „Noi Doi”), Irninis Ștefan, Trupa GRANNA, Trupa MUNTENIA DANCE, Trupa SIBBA DANCE și mulți alții. La ora 20:00 peste 30.000 de spectatori au putut fredona versurile celor mai în vogă dintre artiștii tineri români: LIVIU TEODORESCU, IRINA RIMES și THE MOTANS.

În ziua de duminică, 1 august, ultima zi de petrecere, platoul Casei de Cultura a devenit neîncăpător, 35.000 de persoane s-au destins pe muzica consacraților artiști: CORINA CHIRIAC, GABRIEL DOROBANȚU, MONICA ANGHEL și SEMNAL M.

Zilele Municipiului Alexandria au fost prezentate în modul său unic și inegalabil de către Tom Crîngureanu aka One Man Show MC TOM care s-a declarat uimit de frumusețea oamenilor prezenți și energia pozitivă pe care a simțit-o de pe scenă. Acesta a promis ca va reveni la Alexandria ori de cate ori va fi chemat și că s-a îndrăgostit de tot ce a însemnat acest spectacol.

Pe parcursul zilelor de sărbătoare, renumiți antreprenori din domeniul alimentației publice locale au stat la dispoziția localnicilor cu preparate din carne la gratar, cu vin de buturugă și bere înspumată, cu băuturi răcoritoare și alte produse alimentare tradiționale.

Ca în fiecare an, manifestările dedicate Zilelor Municipiului Alexandria s-au încheiat cu un grandios foc de artificii.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

EXCLUSIV. Traficul de persoane în Teleorman: o afacere de familie

Următorul articol

Inconștiența unui proprietar de teren a aprins pădurea de la Țigănești

Cele mai recente articole de Actualitate