liberinteleorman.ro

Galaction Stângă avea dreptate:“ Dumnezeu nu doarme!” – Ciprian Moşu a fost transferat de la Parohia Buzescu

16 iulie 2014

mosuCarmen Dumitrescu

Poate că unii dintre cititori îşi mai aduc aminte cum, în anul 2011, parohia “Sfinţii Voievozi” de la Buzescu era zguduită de un scandal de proporţii. Preoţii Ciprian şi  Dan Moşu erau acuzaţi de enoriaşi de faptul că se îmbogăţeau pe spinarea comunităţii, solicitând sume importante oamenilor din comună, fără a înregistra sumele încasate. Tot atunci, preotul Dragoş Ivănescu, care era un fel de ghimpe în coasta celor două preoţi fraţi, a fost transferat la Parohia Găvăneşti de către înalţii prelaţi, în ideea că numai astfel s-ar fi reuşit restabilirea liniştii la Buzescu. În acea perioadă, Preasfinţitul Episcop al Alexandriei şi Teleormanului, Galaction Stângă declara, cu privire la moartea unor rude de-ale preotului Dragoş Ivănescu, considerat responsabil pentru agitaţia din parohie, că “Dumnezeu nu doarme!” Şi se pare că episcopul a avut dreptate, pentru că Dumnezeu nu doarme şi face adeseori dreptate, chiar dacă ea vine mai târziu. Astfel, pentru că era o ilegalitate ca două rude de sânge să-şi desfăşoare activitatea în aceeaşi parohie, înaltele foruri bisericeşti au decis că e mai bine ca Ciprian Moşu să fie transferat, în calitate de preot II la parohia “Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Alexandria. În mod normal, decizia ar putea fi considerată o evoluţie în cariera preoţească a lui Ciprian Moşu, însă enoriaşii din Buzescu spun că, de fapt, decizia nu poate să-i mulţumească pe cei doi fraţi, la Buzescu ei având o mare libertate în a-şi asigura binele personal.

La Judecătoria Alexandria mai există încă dosarul cu numărul 358/740/2014, prin care cei doi preoţi fraţi trebuie să se implice în sensul recuperării prejudiciului creat parohiei Buzescu, urmând ca ei să fie obligaţi şi la plata cheltuielilor de judecată ale reclamanţilor, mai mulţi enoriaşi ai parohiei Buzescu. Preotul Ciprian Moşu este şi cadru didactic al Colegiului Naţional “Alexandru Dimitrie Ghica”, astfel că răsturnarea de situaţie îi poate fi favorabilă, dacă o abordăm strict prin prisma comodităţii de a nu mai face naveta între Alexandria şi Buzescu.

În tot acest timp, enoriaşii din Buzescu susţin că întoarcerea preotului Dragoş Ivănescu i-ar mulţumi cu adevărat, însă înaltele foruri bisericeşti nu par a fi deloc încântate de perspectivă, considerând că la parohia Buzescu trebuie să fie transferat un preot de la Alexandria.

Advertisement

11 Comments

  1. De fapt nu l.au transferat pe Mosu la Cuvioasa Parascheva ci pe preotul Geanta de aici la Buzescu pt ca era divortat. Preotul Geanta stie mai bine sa manevreze banii, a dovedit-o la dl Gavanescu la asociaia apicultorilor unde a iesit lipsa. Si inca ceva interesant. In 2011 primul care a fost sa aplaneze conflictul a fost trimis protoereul Militaru, fost preot in zona Videle, deci apropiat cu fratii Mosu.

  2. Dumnezeu nu doarme,, Ce episcop imbecil sa se bucure de moartea altuia.Galaction asta e o nulitate se vede si din discursurile pe care le tine la tv,spune numai poezii mistice,nu-l poti banui vreodata ca sa apropiat de inteligenta in plus jefuieste preotii la greu e un imens impostor cu salariu de 70 mil de la stat plus taxa de protectie de la preoti.
    Dar cand a luat spaga 15 mii euro sa mute uun popa la marzanesti?unde a fost Dumnezeu? sau doarme in cazul lui.

  3. nu mai merg la biserica din cauza acesstui individ corupt .e. bolnav de anxietate si se fereste sa iasa in public. a distrus destinul multor preoti de elita din teleorman.

  4. Poporul in intelepciune SA zice :” DUMNEZEU nu doarme”, realitatea Scripturii este alta :” EL este Indelung RABDATOR , nu doreste moartea pacatosului, ci INTOARCEREA lui”.
    Aminte ” OCHIUL LUI nu se INCHIDE”, ci „VEGHEAZA la starea fiecaruia dintre noi”.

  5. Inca o greseala in afacerea BOR, in loc sa asculte enoriasii dun Buzescu, s-au gandit sa administreze afacerea astfel incat si cei de mai sus sa-si primeasca partea. Daca acei credinciosi au cerut sa fie adus preotul Ivanescu Dragos inapoi, isi faceau pomana cu acei oameni, dar se spune ca,, Banul este ochiul celui necurat” si se pare ca este o vorba adevarata. Sustin dorinta credinciosilor.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Publicitate

Articolul precedent

Nota maximă la Evaluare, premiată cu 2.000 lei

Următorul articol

REPORTAJ: Inima satului consacrat de Marin Preda bate cu încetinire. În Poiana lui Iocan nu se mai face politică, iar casa memorială are lacăt la uşă

Cele mai recente articole de Religie