liberinteleorman.ro

Gabriel Valentin Cărbunaru a părăsit Antifrauda din Alexandria

Monica Vasilescu

valentin carbunaruUn an și șase luni a ținut delegarea lui Gabriel Valentin Cărbunaru, șef la Direcţia Regională Antifraudă fiscală 3 din Alexandria, instituție oblăduită de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

Victor Ponta l-a pus în funcție, în data de 5 septembrie 2013, tot acesta l-a dat jos, în 22 ianuarie 2015, pe motiv că… decizia aparține ministrului Finanțelor, Darius Vîlcov. În locul acestuia, la Alexandria, a fost transferat Cosmin Georgescu, de la Suceava.

Nu se cunosc detaliile schimbării, dar amintim că inspectorul general adjunct antifraudă Valentin Gabriel Cărbunaru nu a stat departe de implicații în litigii cu iz politic, fiind unul dintre cei audiați ca făptuitori de procurorii anticorupţie în dosarul în care directorul general al ANTENA TV GROUP, Sorin Alexandrescu, a fost învinuit pentru şantaj. Pe vremea când era adjunctul Comisarului General al Gărzii Financiare, acesta a fost bănuit că ar fi dat Antenei contractul dintre Dumitru Dragomir (fost șef al Ligii Profesioniste de Fotbal), prin firma sa – BUDU SRL, şi operatorul de cablu RCS&RDS. Gabriel Cărbunaru a negat că el sau Garda Financiară ar fi fost implicaţi în furnizarea documentelor către ANTENA ori INTACT.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Unde-s muți, Puterea… face ce vrea

Următorul articol

În județul fără industrie, funcționează de minune capitalismul – “Spuneți-mi cât să vă plătesc pentru funia cu care o să vă spânzur?”

Cele mai recente articole de Actualitate