Gabriel Valentin Cărbunaru a părăsit Antifrauda din Alexandria

în Actualitate/Actualitatea politică

Monica Vasilescu

valentin carbunaruUn an și șase luni a ținut delegarea lui Gabriel Valentin Cărbunaru, șef la Direcţia Regională Antifraudă fiscală 3 din Alexandria, instituție oblăduită de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

Victor Ponta l-a pus în funcție, în data de 5 septembrie 2013, tot acesta l-a dat jos, în 22 ianuarie 2015, pe motiv că… decizia aparține ministrului Finanțelor, Darius Vîlcov. În locul acestuia, la Alexandria, a fost transferat Cosmin Georgescu, de la Suceava.

Nu se cunosc detaliile schimbării, dar amintim că inspectorul general adjunct antifraudă Valentin Gabriel Cărbunaru nu a stat departe de implicații în litigii cu iz politic, fiind unul dintre cei audiați ca făptuitori de procurorii anticorupţie în dosarul în care directorul general al ANTENA TV GROUP, Sorin Alexandrescu, a fost învinuit pentru şantaj. Pe vremea când era adjunctul Comisarului General al Gărzii Financiare, acesta a fost bănuit că ar fi dat Antenei contractul dintre Dumitru Dragomir (fost șef al Ligii Profesioniste de Fotbal), prin firma sa – BUDU SRL, şi operatorul de cablu RCS&RDS. Gabriel Cărbunaru a negat că el sau Garda Financiară ar fi fost implicaţi în furnizarea documentelor către ANTENA ori INTACT.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*