liberinteleorman.ro

Florin Tunaru lovește din nou! Fostul director al finanțelor teleormănene, implicat într-un alt mare dosar de corupție

20 decembrie 2015

tunaruCarmen Dumitrescu

Nu e un secret pentru nimeni din Teleorman faptul că fostul consilier al lui Dragnea, fostul președinte al DGFP Teleorman și actualul număr 2 din ANAF este unul dintre instrumentele prin care Liviu Dragnea și-a făcut și își face jocurile prin Finanțe. „Pionul otrăvit din ANAF”, așa cum l-a botezat presa națională, a mai fost implicat în dosare de corupție ale unor pesediști teleormăneni importanți, așa că nu ne-a mirat deloc să-i regăsim numele în dosarul vicepreședintelui Consiliului Județean Satu Mare, Vasile Govor, care, potrivit comunicatului DNA, „a făcut demersuri, prin intermediul suspectului Dolineaschi Andrei (secretarul general al aceluiaşi partid), pe lângă persoane din conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală, pentru a obține numirea, detașarea, împuternicirea sau menținerea în funcții de conducere sau de execuție în cadrul nou înființatei Administrații Județene a Finanțelor Publice Satu Mare (A.J.F.P.), a unor persoane obediente lui ori intereselor de partid, pe alte criterii decât cele profesionale. Procedând în această manieră, pe lângă faptul că a rezultat un folos necuvenit pentru persoanele respective, inculpatul Govor Mircea Vasile a urmărit să obțină/mențină protecția societăților comerciale controlate de el și familia sa din partea organelor fiscale din județul Satu Mare”.

Mai mult, în perioada septembrie 2013-martie 2014, inculpatul Govor Mircea Vasile a procedat în aceeași manieră și în favoarea unui apropiat, în sensul că a depus diligențe pe lângă aceleaşi persoane din conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală, ca acesta fie promoveze examenul pentru obținerea unui post de conducere sau de execuție în cadrul Direcției Regionale Antifraudă Oradea (instituție nou înființată), fie să obțină o funcție de conducere în cadrul A.J.F.P. Satu Mare, fără ca acest lucru să se materializeze ulterior.

Una dintre persoanele din ANAF la care Govor apela cu toată încrederea era și teleormăneanul Florin Tunaru, una dintre numeroasele „mâini drepte” ale lui Dragnea. Cunoscătorii spun chiar că Tunaru este instrumentul prin care Liviu Dragnea ar fi încercat până acum să construiască în interiorului fiscului un sistem de protecție pentru baronii PSD. Pentru că actualmente, Tunaru este vicepreședinte al ANAF pe probleme de inspecție fiscală, acesta are și acces direct la sistemul informatic care stochează date despre controalele care au fost sau urmau să fie efectuate de Fisc. Așa cum ne-au obișnuit, procurorii DNA au și înregistrări ale unor convorbiri telefonice relevante în acest sens. Și pentru a se vedea cât de natural le vine mâinilor drepte ale lui Dragnea să facă trafic de influență și să încalce regulile trebuie doar să urmărim cu atenție următoarea convorbire:

Mircea Govor: Vă salut! Mircea Govor vă deranjează, de la Satu Mare.
Florin Tunaru: Da, da!
Mircea Govor: I-am zis la directorul general să vă trimită cu situaţia de la Carei, cu persoana aia, să vă trimită dumneavoastră pe mail, să vedeţi exact despre ce-i vorba.
Florin Tunaru: Aşa! E în regulă, e în regulă.
Mircea Govor: Vă mulţumesc frumos. Bine.
Florin Tunaru: Bine. A venit şi prietenul şi s-a tranşat acolo, a discutat (se referă la Andrei Dolineaschi n.r.).
Mircea Govor: Mulţumesc.
Florin Tunaru: Colegul, da? Eram acolo cu Andrei şi au venit şi….
Mircea Govor: Păi, de aia zic că acuma dacă aveţi hârtia asta de la Satu Mare cu situaţia de la Carei, am rugămintea să i-o arătaţi la fata asta cu care am discutat.
Florin Tunaru: Da, da, da, da. Să mi-o trimită şi, şi urmăresc şi eu.
Mircea Govor: Tot respectul. Vă mulţumesc din suflet”
În mod deloc surprinzător, și Dragnea este implicat în dosarul lui Govor. Asta pentru că oamenii PSD-ului nu fac niciodată ilegalități fără aprobarea baronului suprem. Așa că pentru a se asigura de faptul că oamenii lui vor fi numiți în funcțiile dorite, Govor i-a transmis lui Dragnea următorul mesaj: ”o avut Ştef o discuţie cu Chiţoiu şi o zis că tre’ să vorbim o treabă cu dumneavoastră şi până atunci nu poate zice nimic… şi despre asta o fost vorba…am primit sarcină ca să vorbesc cu dumneavoastră”.Dragnea i-a răspuns la mesaj, menționând că Daniel Chițoiu, ministrul Finanțelor Publice nu i-a comunicat nimic de acest gen, dar i-a promis colegului de partid că va discuta direct cu ministrul în acest sens.
Advertisement

1 Comment

  1. Nu am inteles din articol unde loveste! Sper sa nu loveasca in scolile reabilitate de de adventistul Mos parrrrtttvulescu si mai ales in oamenii lui de presa,beneficiari sau nu de informatii de la institutia din zona 200

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

CAS a verificat Spitalul Județean Teleorman. Medicii sunt buni de plată!

Următorul articol

Polițiștii au confiscat 320 kg carne din târgul de la Gălăteni

Cele mai recente articole de Actualitatea politică