liberinteleorman.ro

CAS a verificat Spitalul Județean Teleorman. Medicii sunt buni de plată!

19 decembrie 2015

Monica Vasilescu

Zilele trecute, Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a verificat Spitalul Județean din Alexandria, obiectul controlului fiind analizarea serviciilor medicale spitalicești contractate, raportate pentru decontare și decontate de instituție, în perioada 1 octombrie 2014 – 30 septembrie 2015.

Casa a depistat un prejudiciu de 1719,23 lei, întrucât pentru unii asigurați nu au fost respectate criteriile și condițiile de internare. Ca atare, CAS a dispus măsuri pentru remedierea deficienţelor, astfel încât să recupereze prejudiciul produs la unitatea spitalicească.

Deoarece instituția care a făcut verificarea vrea banii înapoi de la spital pentru foile plătite găsite în neregulă, managerul unității sanitare – Valentin Filip a decis ca paguba să fie plătită de către cadrele medicale, după cum am aflat de la doctorul Augustin Marian Burtea, căruia măsura i se pare abuzivă, domniei sale revenindu-i suma de 365,28 lei. Acesta consideră că banii trebuie dați înapoi de către Spitalul Județean Teleorman, pentru că nu au beneficiat medicii de aceste sume, ci unitatea în cauză. Un acord în acest sens se va face luni, la sala de ședințe a spitalului, acolo unde medicii vor fi puși în situația de a încheia o notă de constatare și evaluare a pagubei.

Vom reveni cu mai multe detalii și cu opiniile celorlalte părți implicate îndată ce le vom avea.cas

 

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

3 Comments

  1. Buna seara! Referitor la suma de 365,28 ,imputati SJ Alexandria ,cred ca suma e ridicol de mica! Sa vedeti ce sume ne imputa noua dupa ureche ,sume de 1500,2000,3000 lei ,suma imputata unui singur medic de familie.Ne arunca in fata ca aceste sume, Curtea de Conturi ,le-a imputat Casei de Sanatate ,iar aceasta ni le imputa ,fara a ne arata ceea ce a constatat Curtea.Asta da economie la buget!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Plus/Minus – Ică Calotă/Liviu Dragnea

Următorul articol

Florin Tunaru lovește din nou! Fostul director al finanțelor teleormănene, implicat într-un alt mare dosar de corupție

Cele mai recente articole de Actualitate