Florin Titirișcă este cel mai bogat consilier local. Și singurul

în Actualitate/Politica altfel

Monica Vasilescu

titirisca

Consiliul local Alexandria este compus din diferite tipologii umane. Nu știm cu ce gând a pornit la drum fiecare consilier local în parte, dar putem afirma, fără a voi să supărăm pe cineva, că mulți dintre aleșii neamului se află în forul local din întâmplare, drept pentru care nu au nicio tragere de inimă în a propune idei pentru dezvoltarea municipiului sau măcar să aducă adaosuri unui proiect pe care, să zicem, îl consideră nefundamentat corespunzător.

Lăsând într-o parte neimplicarea despre care am mai vorbit în trecut, am aruncat o privire în declarațiile de avere ale celor care fac legea locală și am constatat că, din punct de vedere financiar, majoritatea consilierilor sunt de condiție medie. Actul avuției arată că mulți dintre aceștia au pe numele lor doar bunuri esențiale, cum ar fi un apartament sau o mașină, eventual un teren. Cel mai bine la acest capitol stă alesul neamului alexăndrean Florin Titirișcă. Consilierul PDL este, de departe, cel mai bogat consilier, după cum demonstrează declarația completată la intrarea în Consiliul local Alexandria și niciun alt consilier nu se apropie de nivelul avuției acestuia. Pe lângă cele trei apartamente în Alexandria, deținute în cotă parte cu soția, prim-vicepreședintele PDL Teleorman are venituri considerabile din mai multe surse, active financiare, dar și un debit bancar. Alături de toate acestea, la loc de cinste stau bijuteriile și colecțiile de artă în valoare de 20.000 euro, obținute între anii 1990-2013.

Bogați sau nu, diferențele financiare nu trebui să conteze într-un colectiv de oameni care, cel puțin la nivel declarativ, vor binele comunității din Alexandria. Nu știm dacă acest aspect contează în mentalul colectiv, dar credem că bogățiile își au originea în minte, fiindcă averea care contează constă în idei, nu în bani.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*