liberinteleorman.ro

Floarea Alesu a confirmat: Dragnea știa de angajările fictive de la Protecția Copilului Teleorman!

24 mai 2017

Monica Vasilescu

Direcția de Protecție a Copilului Teleorman, un serviciu special dedicat membrilor devotați de partid după cum arată anchetele actuale, a fost din nou în discuții la Înalta Curte și Casație și Justiție, acolo unde a avut loc un alt termen în dosarul angajărilor fictive. Interogatoriul a  vizat, în principal, faptul că două membre ale PSD aveau cartea de muncă la stat, deși ele lucrau pentru partid. Acest lucru a fost confirmat nu doar de către persoanele în cauză, ci și de cea care le era șefă la vremea respectivă, Floarea Alesu și de un alt angajat al casei de copii de la Teleorman, care le-a spus procurorilor că toți factorii de decizie ai instituției fuseseră avertizați că nu trebuie să fie prea curioși în privința programului de lucru al membrilor de partid.

Potrivit unui ziarist de la ”Adevărul”, în sala de instanță, fosta șefă a DGAPSC Teleorman  – Floarea Alesu a povestit magistraților de la Curtea Supremă că, în 2009, atunci când a preluat funcția, le-a găsit pe statul de plată al instituției publice pe cele două secretare de la PSD, care nu treceau pe la serviciu, doar pe la partid.

Floarea Alesu: „Așa că am mers la domnul Dragnea, a doua zi, să văd dacă știe de existența acestora. Dragnea mi-a spus că are cunoștință despre situație și că o va rezolva în cel mai scurt timp, în sensul că în cel mai scurt timp le va angaja la Organizația PSD Teleorman”.
Judecător: „Și au trecut 2009, 2010… ”
Floarea Alesu: „Au fost perioade când și eu am omis să mă interesez”
Judecător: „Aceasta situație a durat până în anul 2014.”
Floarea Alesu: „Conform atribuțiilor mele de serviciu, eu nu puteam sancționa. Acum îmi dau seama că am greșit. Nu am avut niciun beneficiu că le-am ținut acolo. Am acceptat această situație deoarece eram în subordinea directă a CJ și am luat-o ca pe o sarcină de serviciu”.

Declarația Floarei Alesu confirmă acuzațiile celorlalți inculpați din proces, care au recunoscut acuzațiile DNA. Povestea va continua la următorul termen, stabilit de ÎCCJ pentru 20 iunie 2017.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Plus/Minus

Următorul articol

A.G.Weinberger: “Există în România un fascism al indolenței. El vine din lăcomie, din servilism și bășcălie. Și atunci eu cum să mă dizolv în așa ceva? ”

Cele mai recente articole de Actualitate