liberinteleorman.ro

Filatura își închide porțile și peste 600 de persoane intră în șomaj

Sute de oameni intră în șomaj de astăzi, după ce S.C. Time International Trading SRL, cunoscută drept Filatura, a făcut restructurări treptate, intenționând să-și mute activitatea într-o țară cu forță de muncă mai ieftină. Astăzi a venit rândul ultimilor angajați să se prezinte la oficiul de șomaj și să încheie socotelile cu această companie foarte controversată, despre care ziarul Liber în Teleorman a relatat numeroase incidente, legate de tratamentul aplicat de angajatorul străin angajaților din Teleorman. Mai multe angajate ale companiei s-au plâns de-a lungul vremii de faptul că sunt tratate ca niște sclave, că nu li se dă pauze, apă sau timp pentru o masă decentă, dar și că, dacă li se face rău, sunt ținute la post până la finalul programului.

Acum, după ce pentru drepturile femeilor care lucrează acolo s-a strigat public și pentru că angajatorul străin e obligat să asigure și condiții de salarizare decente, lucrurile s-au complicat. Și iată că investitorul a ajuns la concluzia că nu mai poate continua producția în Teleorman, optând pentru mutarea ei într-o țară din lumea a treia, unde poate trata în continuare angajații ca pe sclavi în schimbul unor salarii minime. Din 2016 și până în prezent sunt cel puțin 10 sesizări oficiale legate de condițiile de muncă, de plata orelor suplimentare, de concedieri abuzive sau calculul salariilor formulate împotriva Filaturii. Ce e drept, în ultimul an, condițiile de muncă se mai îmbunătățiseră, dar asta numai după mulți ani de chin pentru sute de femei.

Totuși, închiderea Filaturii constituie o problemă majoră pentru bugetul local al Alexandriei, pentru că discutăm despre 616 persoane care intră în șomaj și care se vor afla în perioada următoare în căutarea unui loc de muncă.

Advertisement

1 Comment

 1. nu va faceti griji.
  primaria Alexandria aduce investitori straini….
  cum a adus si pe „Pirelli” ….
  in Slatina ca la Alexandria nu a putut sa faca fata unor *cereri speciale* ….
  asa spun oltenasii din Slatina care au multumit lui Stanescu-pretenul celor din Alexandria…
  aici nu a avut loc pentru „Pirelli” ca nu gaseau mana de lucru !?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

PSD nu riscă Primăria Alexandria, așa că joacă la sigur cu Drăgușin

Următorul articol

Viața în plasament. Traumele copiilor mari ai oamenilor mici….

Cele mai recente articole de Actualitate