liberinteleorman.ro

Exclusivitate. Adrian Gâdea: „Sunt acelaşi om. Asta ştiu sigur. Percepţia celorlalţi e altceva… „

Gâdea Adrian  Carmen Dumitrescu

Lui Adrian Gâdea, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, i se mai spune, pe la colţuri “micul Putin”. Cel mai probabil, titulatura nu-l deranjează, Adrian Gâdea având un mod calm de a trata lucrurile care i se întâmplă, considerând, ca orice jurist, că diplomaţia e mai bună decât scandalul. De când a devenit preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Gâdea munceşte mult, dar vorbeşte foarte puţin. Totuşi, dacă este întrebat, are acel har de a răspunde unor întrebări dificile în mod coerent şi, pe alocuri, captivant. L-am chestionat, de aceea, pe Adrian Gâdea cu privire la proiectele pe care încearcă să le finalizeze în această perioadă, dar şi cu privire la modul personal în care şi-a perceput evoluţia suprinzătorare din ultimii ani. Răspunsurile lui ne-au făcut să credem că nu toţi politicienii trebuie să aibă o viperă în suflet, unii dintre ei ştiind să-şi construiască drumul pe intenţii bune.

R. Cum v-aţi caracteriza mandatul de până acum? Cum simţiţi că v-aţi adaptat? Pentru că aţi venit din alt mediu şi aţi ajuns să ocupaţi una dintre cele mai importante poziţii administrative la nivel judeţean.

Adrian Gâdea: M-am adaptat foarte repede şi foarte bine. De ce? Pentru că îmi place foarte mult ceea ce fac. Atunci când reuşesc să ajut o persoană sau o comunitate am o satisfacţie enormă . Şi faptul că îmi place ceea ce fac îmi dă putere, îmi dă încredere, este şi motivul pentru care mă concentrez pe aceste proiecte şi încerc să fac cât mai multe, pentru a reuşi să le dirijăm către cât mai multe axe de finanţare, după care să ne rămână grija de a le implementa în momentul în care ele vor fi declarate eligibile. Da… Îmi place ceea ce fac şi asta mă ajută să depăşesc foarte repede problemele care apar pe parcurs. Am continuat, aşa cum am declarat la preluarea mandatului, toate proiectele începute de Liviu Dragnea şi voi face şi altele în continuare.

R. Sunt oameni care spun că v-aţi schimbat. Aşa e?

A.G. Depinde… depinde de felul în care percepe fiecare o eventuală schimbare a mea.  Dar eu pot să vă spun că nu m-am schimbat, ca om. Am în continuare aceiaşi prieteni, aceiaşi oameni alături de care îmi petrec concediile. Sunt acelaşi om… Asta ştiu sigur. Percepţia celorlalţi e altceva…

R. Dar dacă discutăm principial, credeţi că funcţia îl schimbă pe om?

A.G. Eu cred că e greu să te prefaci. Şi cred că dacă ai tendinţa să te schimbi, te vei schimba. Dar eu nu mi-am schimbat atitudinea şi am rămas acelaşi om de dinainte. Singura problemă e aceea că pentru mine timpul liber a devenit mult mai scurt şi nu mai pot face lucrurile pe care înainte le făceam frecvent. Nici piaţa n-o mai pot face la fel de des ca înainte. M-am schimbat, aşadar, din această perspectivă: timpul liber este tot mai puţin şi cel mai mult suferă familia mea, pe care o văd din ce în ce mai rar…  De multe ori casa pentru mine e hotel.  Ajung târziu şi plec devreme. Din punct de vedere a responsabilităţii, iarăşi s-ar putea spune că m-am schimbat, pentru că responsabilitatea pe care o am e una uriaşă. Trebuie să fiu atent la tot ceea ce fac, să fiu atent la tot ce semnez, să fiu atent cu cine vorbesc… Oamenii sunt atenţi şi unii dintre ei ar putea spune că mi s-a urcat funcţia la cap. Dar eu cred că important e să ai puterea să mergi mai departe, după aceeaşi paşi pe care îi urmai şi înainte să ocupi o funcţie importantă. Atâta vreme cât voi fi preşedintele Consiliului Judeţean voi încerca să-mi fac treaba cât mai bine pentru oamenii acestui judeţ.

R. Cum vă faceţi treaba bine pentru teleormăneni?

A.G. Perioada 2014 – 2020 va fi o perioadă extrem de importantă. De ce? Pentru că va fi o perioadă în care se vor depune proiecte pe fonduri europene. De aceea, eu mă concentrez foarte mult pe această perioadă. Drept pentru care am făcut o serie de proiecte, aşteptăm să apară programele operaţionale şi să putem demara aceste proiecte. Spre exemplu, am  depus documentaţia pentru reabilitarea a 250 de kilometri de drum judeţean, o avem pregătită, aşteptăm să apară ghidul de finanţare să putem depune aceste proiecte. Pe partea de sănătate şi asistenţă socială, avem Spitalul Judeţean într-un proiect de reabilitare, vorbim  despre corpul A şi corpul B, suntem în grafic şi sperăm ca la sfârşitul anului să putem face inaugurarea celor două corpuri. Pentru corpul C, în momentul de faţă, pregătim o altă documentaţie, pentru ca atunci când apare programul operaţional regional să putem depune documentaţia. Mai pregătim documentaţia şi pentru secţia de boli contagioase, depunem documentaţia şi pentru secţia de dermato-venerice, pentru reabilitare şi modernizare. Pe scurt, acum pregătim documentaţiile, pentru că eu vreau să mă asigur că atunci când apare Programul Operaţional Regional să am aceste proiecte pregătite. Pregătim, de asemena, documentaţia pentru reabilitarea căminelor de bătrâni aflate în subordinea consiliului judeţean şi pentru reabilitarea secţiei exterioare de la Balaci. Pe de altă parte, ţinând cont că va apărea şi PNDR-ul, unde vor fi de asemenea foarte multe fonduri europene pentru galuri, am luat hotărârea acum ceva vreme să înfiinţez galuri la nivelul judeţului, astfel încât să nu existe localitate în acest judeţ care să nu fie prinsă într-un gal. Va fi o perioadă în care ne vom axa şi pe Programul de Cooperare Transfrontalieră cu Bulgaria. Sigur, pe lângă pregătirea acestor documentaţii pentru accesarea fondurilor europene mai discutăm şi de lucrări finanţate în baza Ordonanţei 28/2013, care reglementează programul naţional de dezvoltare locală, astfel că toate lucrările de canalizare, de apă începute anterior se vor realiza pe Ordonanţa 28. Astfel, într-o primă fază vor fi continuate doar lucrările care erau începute şi nefinalizate, din 2006 încoace, şi după ce le vom finanţa cu siguranţă vom face demersuri pentru finanţarea unor lucrări noi pe aceeaşi ordonanţă. Dar în momentul în care vom finanţa lucrările noi, vom face iarăşi o prioritizare. Mai avem acel masterplan de apă şi canalizare pentru cele 5 oraşe şi 23 de localităţi, depus la Ministerul Mediului, a fost aprobat şi exact în perioada următoare vom face celelalte proceduri. Dacă lucrurile vor merge bine, probabil la începutul anului 2015 ne vom ocupa de lucrări.

R. Unde vă vedeţi peste 10 ani?

A.G. Nu mă gândesc atât de departe. Momentan, mă interesează să-mi fac bine datoria. Ce va fi peste 10 ani nu ştiu, dar mă rog să fiu sănătos.

R. Cu Liviu Dragnea mai discutaţi?

A.G. Sigur că da. De altfel, mă întâlnesc adeseori cu el la cabinetul parlamentar, mai ales în timpul weekend-urilor. În rest, discutăm la telefon sau merg eu la Bucureşti cu diverse probleme şi avem posibilitatea să discutăm atunci, el fiind în continuare extrem de inetresat de problemele judeţului.

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Scoruri live

Articolul precedent

O maşină de intervenţie a pompierilor a fost acroşată în trafic de o dubă: „De ce, mânca-ţi-aş … sunt eu vinovat? Eu trecui pe verde!”

Următorul articol

Nota maximă la Evaluare, premiată cu 2.000 lei

Cele mai recente articole de Actualitate