Evazioniştii din Teleorman, luaţi la puricat de Poliţia Română

în Actualitate/Justitie/Politie

Monica Vasilescu

politiaEste ştiut faptul că evaziunea fiscală este “motorul” tuturor afacerilor profitabile de pe la noi. Iar în Teleorman, eludarea legii în domeniul finanţelor este la ordinea zilei. Din când în când, Poliţia Română mai intră pe fir şi le trage o sperietură celor care ocolesc legea. Aşa s-a întâmplat şi în această dimineaţă, nu doar în Teleorman, ci şi în judeţele Buzău, Ilfov, Giurgiu, Neamţ, Vrancea, Dâmboviţa, Prahova şi Argeş.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române,  la data de 15 ianuarie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău efectuează 40 de percheziţii la sediile mai multor firme şi la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi efectuat operaţiuni fictive, în scopul diminuării obligaţiilor de plată la bugetul de stat şi/sau al rambursării ilegale a T.V.A.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la 2.300.000 de lei. Acţiunea, derulată sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, a beneficiat de suportul de specialitate al DIPI.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*