liberinteleorman.ro

Evazioniştii din Teleorman, luaţi la puricat de Poliţia Română

15 ianuarie 2015

Monica Vasilescu

politiaEste ştiut faptul că evaziunea fiscală este „motorul” tuturor afacerilor profitabile de pe la noi. Iar în Teleorman, eludarea legii în domeniul finanţelor este la ordinea zilei. Din când în când, Poliţia Română mai intră pe fir şi le trage o sperietură celor care ocolesc legea. Aşa s-a întâmplat şi în această dimineaţă, nu doar în Teleorman, ci şi în judeţele Buzău, Ilfov, Giurgiu, Neamţ, Vrancea, Dâmboviţa, Prahova şi Argeş.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române,  la data de 15 ianuarie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău efectuează 40 de percheziţii la sediile mai multor firme şi la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi efectuat operaţiuni fictive, în scopul diminuării obligaţiilor de plată la bugetul de stat şi/sau al rambursării ilegale a T.V.A.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la 2.300.000 de lei. Acţiunea, derulată sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, a beneficiat de suportul de specialitate al DIPI.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Publicitate

Articolul precedent

Portret de fotbalistă: Liliana Mazilescu

Următorul articol

Emil Stănimir este al doilea om din Poliţia teleormăneană, cu patalamaua la dosar

Cele mai recente articole de Actualitate