DSP Teleorman va demara campania de vaccinare antigripală

în Actualitate

medicDirecția de Sănătate Publică Teleorman face cunoscut faptul că, începând cu data de 15 octombrie 2015, va demara campania de vaccinare antigripală. Instituția a achiziționat 4.340 doze de vaccin gripal sezonier pentru imunizarea persoanelor aflate în grupele de risc pentru sezonul 2015-2016.

În perioada imediat următoare, toți medicii de familie vor informa persoanele din grupele de risc, aflate pe listele acestora, pentru a fi programate la vaccinare. Grupele populaționale de risc pentru care se recomandă vaccinarea antigripală sunt următoarele: Persoanele cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 64 de ani aflate în evidență cu afecțiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatite, neurologice, diabet zaharat, obezitate, astm sau cu virusul imunodeficienței umane, gravide, medici, cadre sanitare medii și personal auxiliar din spitale și din unități sanitare ambulatorii, inclusiv salariați ai instituțiilor de ocrotire și ai unităților de bolnavi cronici, persoane, adulți și copii rezidenți în instituțiile de ocrotire socială, precum și persoane care acordă asistență medicală socială și îngrijire la domiciliu persoanelor cu risc înalt, toate persoanele cu vârsta egală sau peste 65 de ani. Pentru ridicarea vaccinului, medicii de familie din județ se vor prezenta la sediul din Policlinica Alexandria, str. Mihăiță Filipescu.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*