Drăgușin le-a propus consilierilor pragmatism ca la adunarea națională bisericească

în Actualitate/Politica altfel

Monica Vasilescu

Victor DragusinȘedința Consiliului local Alexandria a durat, astăzi, în jur de două ore. Consilierii locali au avut pe ordinea de zi aproape 30 de proiecte, iar unele dintre ele au stârnit discuții. În acest context, primarul Victor Drăgușin a propus, mai în glumă, mai în serios, mai multă eficiență. ”Trebuie să fim mai pragmatici. La Adunarea Națională Bisericească, după ce se votează, buletinele se ard !”

Această adunare, ne-am interesat, este organismul central deliberativ al Bisericii Ortodoxe Române, pentru problemele administrative, sociale, culturale, economice și patrimoniale. Nu am aflat, însă, din ce motiv se ard buletinele, pentru că o dovadă a ceea ce s-a hotărât ar trebui să existe în orice astfel de for. Este posibil, totuși, ca Biserica să aibă alt statut să nu fie luată la întrebări, așa cum se întâmplă cu organele administrative locale.

Nedumerirea de bază este alta: de ce simte nevoia primarul Alexandriei să invoce factorii bisericești în diverse apariții publice? Fie că se exprimă pe Facebook, în CL sau la întâlniri de partid, Victor Drăgușin nu uită să facă referiri ecleziastice, deși această parte a fiecărui ins ar fi normal să rămână la nivelul propriei trăiri. Ce-i drept, politicianul din el a înțeles perfect că integrarea divinității în discurs este de bun augur în vremurile în care credința a rămas singurul simțământ greu de ucis în sufletul poporului român.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

  1. Stimate doamne,
    Am glumit cu privire la arderea buletinelor de vot in Consiliul Local. Ele sunt documente atașate la hotărârea respectiva.
    Timp de opt ani cat am reprezentat Episcopia Alexandriei siTeleormanului in Adunarea Naționala Bisericeasca, alegerile ierarhilor in funcțiile administrative ale clerului, erau votate in acest for.
    Si buletinele de vot, imediat dupa numărare, erau arse.
    PF Daniel a fost ultimul ierarh votat astfel. Dupa acest eveniment, alegerea ierarhilor (episcopi, arhiepiscopi, mitropoliți) au fost aleși doar de Sinod (echivalentul guvernului).

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*