Dragnea își vrea fosta iubită în Parlamentul European

în Din culisele politice

Carmen Dumitrescu

Probabil unii dintre noi își amintesc de vremurile în care Dragnea putea pune și o găină pe lista de candidați în alegeri și găina obținea 90% din voturi. Se întâmpla în Teleorman, pe vremea USL. Atunci a aterizat de niciunde pe lista candidaților la alegerile parlamentare o anume Cătălina Ștefănescu, pe care niciun teleormănean nu o cunoștea și totuși a obținut în alegeri, pe zona Turnu Măgurele, peste 90 de procente, devenind cea mai tânără membră a Parlamentului României. Momentul a coincis cu ascensiunea politică a lui Dragnea la nivel central, iar presa vremii i-a surprins de mai multe ori pe cei doi în ipostaze cel puțin interesante. Cu puțin timp în urmă, Victor Ponta susținea că Dragnea “îl bătea la cap pe George Maior să-i angajeze iubita de atunci la SRI”, explicând că știe limba rusă și că a studiat la Moscova. Acest detaliu interesant ne-a amintit de Cătălina Ștefănescu, absolventă a Institutului Puskin din Moscova și de faptul că această tânără vorbea fluent limba rusă.

După ce am făcut conexiunile și am elucidat misterului apariției fulgerătoare a Cătălinei Ștefănescu pe lista parlamentarilor PSD, am reușit și noi să confirmăm zvonurile care circulau prin Teleorman la vremea aceea, considerând totuși că povestea e una încheiată.

Ei bine, se pare că ne-am înșelat. Pe circuitul intern al PSD circulă de o vreme următorul mesaj: “Toți prietenii să strângă semnături pentru prietena noastră care a venit în frumoasa, unita, minunata noastră familie. Să o aplaudăm pe Cătălina Ștefănescu, care vine cu recomandare de sus, foarte de sus”.

Fenomenul nu ne surprinde deloc, mai ales că nu e prima dată când Cătălina vine cu recomandare de “foarte de sus” și avem convingerea că semnăturile se vor rezolva repede pentru ea. Din păcate, trăim vremuri atât de dramatice, încât nici nu mai putem considera că o eventuală propulsare a Cătălinei Ștefănescu în Parlamentul European e un lucru mai rău decât promovarea Vioricăi Dăncilă în fruntea Guvernului României. Fie și numai prin prisma faptului că fosta iubită a lui Dragnea, care-și dorea să lucreze la SRI, dar n-a reușit, știe limba rusă. Alte protejate ale Baronului de Teleorman nu știu nici limba română…

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*