Carmen Dumitrescu
În continuare, apărătorii lui Dragnea caută chichițe avocățești care să rezolve cazierul șefului PSD, probabil pentru eventualitatea unei candidaturi a acestuia la alegerile prezidențiale. Mai nou, avocații au găsit o lege din anul 2000, care pretinde că o sentință legată de infracțiunile de corupție nu poate fi emisă decât de un complet specializat în judecarea infracțiunilor de corupție. Acest argument nu a fost folosit în faza de fond a procesului, iar dacă acum, judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție îl vor accepta, asta ar duce în mod automat la rejudecarea întregului dosar și l-ar scoate pe Dragnea de sub presiunea condamnării de trei ani și șase luni.

Este vorba despre legea 78/2000 privind prevenirea și combaterea faptelor de corupție, care stipulează în clar: „Pentru judecarea în primă instanță a infracțiunilor prevăzute în prezenta lege, se constituie complete specializate”.
Liviu Dragnea a lipsit de la termenul de luni al Înaltei Curți, motivând că s-ar afla în incapacitatea de a fi audiat, un nou termen fiind stabilit în acest sens pentru data de 15 aprilie. Pe data de 1 iunie, unul dintre judecătorii completului de cinci care judecă în prezent dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman va ieși la pensie.
Dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman se judecă deja de o lungă perioadă de timp. Angajații DGASPC Teleorman au ajuns, în număr mare, părți în dosar, însă cea mai grăitoare afirmație aparține uneia dintre angajatele fictiv ale instituției, Anisa Stoica: „În ceea ce privește faptul că am lucrat la sediul organizației PSD Teleorman, la biroul de presă și am fost plătită de la DGASPC Teleorman în perioada 2006 – decembrie 2010, menționez că această situație era probabil cunoscută și de alte persoane din conducerea organizației PSD Teleorman, însă persoana care a luat această decizie și a găsit această formulă care nu a fost cea mai fericită, a fost președintele organizației Liviu Dragnea, care era singurul care și-a asumat această decizie”. „