liberinteleorman.ro

Două persoane, REȚINUTE pentru infracțiuni de înșelăciune în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată și complicitate la înșelăciune

28 iunie 2023

La data de 26 iunie 2023, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Teleorman, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Videle, au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară și 2 mandate de aducere, în județele Dâmbovița și Bacău, la două persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată și complicitate la înșelăciune.

La data de 26 iunie a.c., a fost prins în flagrant delict, în localitatea Târgoviște, județul Dâmbovița, un bărbat, de 27 de ani, din municipiul București, în timp ce ar fi încercat să ridice telefoane mobile aflate în coletele ce urmau a fi distribuite, prin firma de curierat.

Totodată, la aceeași dată, în localitatea Onești, județul Bacău, a fost efectuată o percheziție domiciliară la domiciliul unui bărbat de 35 de ani.

În urma percheziției, au fost descoperite și ridicate, în vederea cercetărilor, terminale telefonice mobile, cartele telefonice și 6.000 de lei.

Din cercetări a reieșit că, în perioada martie – iunie 2023, persoanele bănuite, de 27 și 35 de ani, s-ar fi folosit, fără drept, de datele de identificare a două societăți comerciale, din județele Teleorman și Dâmbovița, inducând în eroare o societate de telefonie mobilă.

Cei doi bărbați ar fi solicitat fără drept și ar fi semnat în fals, în numele celor două societăți comerciale, înscrisurile aferente contractelor de abonament, obținând un folos patrimonial injust, reprezentat de bunuri în valoare de 35.768 de lei.

La data de 26 iunie a.c., în urma administrării probatoriului, față de cele două persoane bănuite, a fost dispusă măsura reținerii, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman.

La data de 27 iunie a.c., față de cele două persoane bănuite, instanța a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile.

La acțiune au participat polițiștii serviciilor de investigare a criminalității economice din cadrul inspectoratelor de poliție județene Dâmbovița și Bacău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Evaluarea națională: Teleorman, cel mai neperformant județ

Următorul articol

Trotuare pentru prima dată pe „Ghica” – Drăgușin se laudă că reconstruiește Alexandria după 15 ani la primărie

Cele mai recente articole de Actual

Ț𝐢-𝐚𝐢 𝐝𝐨𝐫𝐢𝐭 𝐯𝐫𝐞𝐨𝐝𝐚𝐭𝐚̆ 𝐬𝐚̆ 𝐟𝐚𝐜𝐢 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐟𝐚𝐦𝐢𝐥𝐢𝐚 𝐩𝐨𝐦𝐩𝐢𝐞𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐢? 𝐀𝐜𝐮𝐦 𝐚𝐢 𝐨𝐜𝐚𝐳𝐢𝐚

Pentru anul de învățământ 2024 – 2025, 𝐈𝐧𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐒𝐢𝐭𝐮𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐔𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭̦𝐚̆ „𝐀.𝐃. 𝐆𝐡𝐢𝐜𝐚” 𝐚𝐥 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐓𝐞𝐥𝐞𝐨𝐫𝐦𝐚𝐧 recrutează candidați pentru locurile aprobate