liberinteleorman.ro

Două idei pentru județul Teleorman sunt finaliste în Fabricat în Țara lui Andrei

26 august 2015
Advertisement

logo FTLABucurești, 21 august 2015 – OMV Petrom anunță numele celor 35 de viitori antreprenori care se află cu un pas mai aproape de câștigarea unei finanțări în competiția de afaceri sociale Fabricat în Țara lui Andrei. Echipa de jurizare, formată din experții Fundației NESsT și reprezentați OMV Petrom, a evaluat ideile înscrise în program și a ales finaliștii care vor intra în etapa de pregătire a planurilor de afaceri.
Județul Teleorman are două idei finaliste în competiție:

• Iulian Tănase dorește să pregătească localnicii din Siliștea Gumești pentru a se putea întreține din apicultură;
• Mariana Ciufu are nu mai puțin de 3 idei de afaceri pentru Videle: una axată pe colectarea și producția de plante medicinale și aromatice, o a doua pe producția de peleți din resturi vegetale, forestiere, agricole, dar și menajere, iar cea de a treia pe reciclarea deșeurilor alimentare în compost pentru agricultură organică.
Antreprenorii sociali vor valorifica resursele locale și vor contribui la generarea de venituri și creșterea nivelului de trai al localnicilor.

Următoarele 7 luni vor reprezenta o perioadă intensă de pregătire și evaluare continuă pentru cei 35 de finaliști. Aceștia vor beneficia de consultanță individuală și de grup din partea experților NESsT și OMV Petrom, precum și de sprijin financiar de până la 1500 € pentru a testa fezabilitatea ideii de afacere. În primăvara anului 2016, finaliștii rămași în competiție își vor susține planurile de afaceri în fața Comitetului de investiție. Cei 10 câștigători vor beneficia de finanțare nerambursabilă în valoare de 32.000 de euro fiecare, astfel încât să transforme planurile de afaceri în realitate, pentru binele comunității.
Pentru a maximiza finanțarea primită și a determina creșterea economică locală prin intermediul afacerilor sociale, OMV Petrom asigură consultanță de business celor 10 câștigători și după primirea finanțării. În completarea celor 7 luni de pregătire a planurilor de afaceri, câștigătorii vor beneficia de încă 1 an de consultanță în perioada înființării afacerii. Astfel, aceștia vor avea posibilitatea să dezvolte afaceri solide, care să genereze valoare economică și socială în comunitățile unde vor deveni realitate.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Cristi Barbu s-a retras din cursa pentru Consiliul Județean Teleorman. Noul său obiectiv: reorganizarea partidului și pregătirea alegerilor

Următorul articol

Nopți de coșmar la Unitatea de Primiri Urgențe din Alexandria

Cele mai recente articole de Actualitate