Cristi Barbu s-a retras din cursa pentru Consiliul Județean Teleorman. Noul său obiectiv: reorganizarea partidului și pregătirea alegerilor

în Actualitatea politică

bitanuCarmen Dumitrescu

Nimic nu prevestea o astfel de evoluție a lucrurilor în interiorul PNL Teleorman, dar iată că imposibilul s-a întâmplat: foștii liberali și foștii democrat-liberali și-au dat mâna pentru a duce partidul către o victorie electorală în 2016, lăsând la o parte disensiunile de până acum. Tensiunile dintre cele două tabere ale noului PNL au ținut prima pagină a ziarelor locale în ultimele luni, așa că partidul a avut de suferit destul de pe urma neînțelegerilor apărute și orgoliilor manifestate public. Ei bine, iată că cei doi lideri ai noului PNL, Eugen Pîrvulescu și Cristi Barbu au decis să pună cărțile pe masă și să găsească o soluție de colaborare din care partidul să aibă de câștigat din punct de vedere electoral. Soluția la care s-a ajuns a fost aceea ca PNL să încerce să câștige Consiliul Județean Teleorman prin Eugen Pîrvulescu, iar Cristi Barbu să se ocupe de partea organizatorică a partidului și de pregătirea alegerilor, pentru că el va avea la anul responsabilitățile unui șef de campanie. Mutarea pare a fi, în sfârșit, înțeleaptă, astfel că dacă spiritele se vor calma într-adevăr, iar liberalii se vor alinia în jurul celor doi lideri ai săi, fără a mai stârni furtuni în pahare cu apă, atunci există realmente posibilitatea unui rezultat bun în 2016.

Contactat telefonic pentru a ne explica de ce a luat decizia de a fi șef de campanie în 2016, și nu candidat, Cristi Barbu ne-a declarat că retragerea din cursa pentru Consiliul Județean a fost o decizie personală, fundamentată pe ideea că  partidul nu de candidați viabili duce lipsă, ci de organizare: “Am făcut acest gest, pentru că eu cred că prioritară este reorganizarea partidului din temelie. Am început cu comuna Piatra, unde am dizolvat întreaga organizație și am pus acolo la conducere un om care va reuși să-l bată în alegeri pe Dănuț Chera. Am organizat mai mult de jumătate dintre secțiile de votare și în perioada următoare voi analiza toate organizațiile, pentru a vedea de ce unii oameni au candidat acolo de mai multe ori, dar n-au obținut rezultate. Dar eu vă spun că atâta vreme cât există înțelegere și cooperare la nivelul echipei noastre partidul se află pe un trend ascendent. Și eu asta îmi doresc!”

Așadar, nu mai este niciun dubiu asupra faptului că la Consiliul Județean Teleorman va candida din partea PNL Eugen Pîrvulescu, iar sprijinul pe care colegul său Cristi Barbu e pregătit să i-l acorde va cântări mult în obținerea unor rezultate electorale neașteptate pentru Dreapta din Teleorman.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*