liberinteleorman.ro

Dosarul penal al vizitei lui Liviu Dragnea în SUA, returnat la DNA. Audierile FBI, excluse

Dosarul penal care vizează vizita lui Liviu Dragnea în Statele Unite, în contextul învestirii președintelui Donald Trump, a fost returnat la DNA. Judecătorul de cameră preliminară a cerut procurorilor să refacă anumite vicii de procedură. Decizia nu este finală și poate fi atacată de procurori. Judecătorul a exclus audierile făcute de FBI în dosarul DNA “Dragnea – vizită la Trump.

Cu doi ani înainte de a fi condamnat definitiv la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, Liviu Dragnea i-a scris o epistolă lui Donald Trump, președintele SUA la acea dată, în care îl asigura că peste 150.000 de oameni extaziați l-ar întâmpina pe străzi „pentru a sărbători sosirea dvs. și parteneriatul care ne leagă”.

Dragnea este acuzat că s-a folosit de puterea politică pentru a da contracte pentru echipamente militare de miliarde de dolari firmei unui afacerist care i-a facilitat întâlnirea cu fostul președinte american Donald Trump.

Potrivit rechizitoriului DNA, fostul lider PSD Liviu Dragnea și-ar fi traficat influența pe lângă fostul premier Sorin Grindeanu și reprezentanți ai MAPN și MAI astfel încât compania Circinius Defence LLC să obțină contracte cu Armata Română pentru „sistemul C4I cu capabilități de integrare ISTAR” și pentru un Centru de Analiză a Informațiilor din Surse Deschise (Open-Source intelligence – OSINT) pentru MAPN și MAI. Compania Circinius Defence LLC este controlată de Elliott Broidy, fost vicepreședinte al Comitetului de inaugurare al președintelui SUA, Donald Trump.

Intermediarul afacerii a fost Cristian Burci, care la un moment dat a preluat afacerea de la Broidy. „Inculpatul Nicolae-Liviu Dragnea a traficat influența reală pe care o avea față de prim-ministrul României și ceilalți membri ai Guvernului României, în special cei de la nivelul Ministerului Apărării, Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Economiei, promițându-i că îi va determina să îi asigure interesele de afaceri, în special din domeniul militar și de intelligence, pe care Burci și Broidy le aveau în România”, se arată în rechizitoriul DNA.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de DNA în urmă cu un am, în legătură cu vizita în SUA, iar scrisoarea apare în rechizitoriu.

citește și: Dragnea a fost trimis în judecată pentru vizita la Donald Trump făcută prin trafic de influență

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

APM Teleorman: floarea de bujor a devenit Floarea Naţională a României

Următorul articol

„L-aș împușca!” – Confruntare cu scântei în biroul lui Petre Daea între fermierul Muscă și ministrul Barna Tanczos

Cele mai recente articole de Actualitate