liberinteleorman.ro

„L-aș împușca!” – Confruntare cu scântei în biroul lui Petre Daea între fermierul Muscă și ministrul Barna Tanczos

28 octombrie 2022
Advertisement

România importă circa 85% din carnea de porc, în timp ce porcii din complexele industriale sunt sacrificați, din cauza pestei porcine africane. Dimitrie Muscă, un mare fermier din Vestul țării, îl acuză pe Barna Tanczos, ministrul Mediului, că nu a făcut nimic pentru a opri boala, ci din contră s-a ajuns ca fondurile de vânătoare să fie suprapopulate. “I-am spus că l-aș împușca”, declară Muscă, care a avut o discuție aprinsă cu ministrul Mediului în biroul ministrului Agriculturii, Petre Daea.

Fermierul din Arad, care a fost nevoit să sacrifice, anul trecut, în jur de 25.000 de porci din cauza pestei porcine africane, îi reproșează lui Barna Tanczos faptul că nu a rezolvat problema vânatului, mistreții continuând să producă pagube foarte mari.

“Am avut o discuție foarte neprincipială cu ministrul Mediului, Barna Tanczos, în biroul domnului ministru Daea și i-am spus că l-aș împusca: Nu a făcut nimic pentru a opri pesta porcină africană. Absolut nimic, i-am zis, spune, domnule ministru, dacă ai făcut ceva. Treaba lui este să dea bani la vânători? De ce vânătorii au supranumeric populate toate fondurile de vânătoare, pe a cui socoteală, pe ai cui bani trăiesc aceste animale? Suntem singura țară din UE în care animalul este la Ministerul Mediului, peste tot în Europa vânatul este al celor care dețin pământul. Pagubele făcute de mistreți sunt foarte mari”, a declarat Dimitrie Muscă, fondatorul CAI Curtici la o conferință desfășurată recent la ASAS.

Citește continuarea pe puterea.ro

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Dosarul penal al vizitei lui Liviu Dragnea în SUA, returnat la DNA. Audierile FBI, excluse

Următorul articol

Au început înscrierile pentru rezerviști voluntari, în Teleorman

Cele mai recente articole de Politică