Din puțul comunist al gândirii liberalului Gabi Nădrag: “Cine lovește în președintele partidului… lovește Partidul!”

în Din culisele politice/Fara categorie

Carmen Dumitrescu

Se pare că în PNL Alexandria apele sunt neliniștite. De ce? Păi, de la niște jocuri de putere practicate prost. Mai nou, liberalii din Alexandria s-au gândit să o excludă din partid pe Doinița Toma, cadru didactic cu vechime, dar și liberal de bun simț, pe motiv că doamna profesoară ar fi avut postări critice pe Facebook și și-ar fi jignit colegii.

Ședința în care enormitatea s-a decis a fost, după cum bănuiam, una cu scântei. Și, deși n-am participat la ea, am aflat detalii picante chiar de la cea care a primit decizia excluderii într-o ședință la care a fost invitată, fără a i se prezenta dinainte motivele. Așa cum e nu doar democratic, ci și de bun simț să se întâmple: “Au reacționat într-un mod aberant. Toți. La Mihai Murar chiar nu mă așteptam, pentru că mă cunoaște de o veșnicie și mă știe. Persoanele jignite de mine sunt două doamne din partid, cu care nu am nimic, am făcut doar niște remarci de bun simț, privitoare la rezultatele implicării lor, nu la viața lor personală. Eu nu sunt formată să tac, deși mă doare să văd ce a devenit acest partid. Eu ce am de spus, spun în față. Nu la colțuri. Nici nu am timp de colțuri și nici nu sunt de natura aceea. M-au acuzat că nu m-am dus la ședințele Organizației de Femei, de când nu mai sunt președintele ei. Dar nu s-a făcut nicio acțiune acolo. Sunt acuzată că n-am fost la niște activități la care nu am fost chemată. Când am fost chemată, m-am dus. Hotărârea aia este plină de minciuni și acolo sunt persoane capabile să jure că minciuna pe care o susțin e adevarată. Este înfiorător de grav. Au umplut organizația cu muncitori de la Koyo și prieteni de-ai lor….”

Însă, și mai frumos e faptul că Doinița Toma povestește că în ședința cu scântei, Gabriel Nădrag, un personaj cu nume sonor și veleități de Jupân Trahanache (Caragiale fiind mic copil în imaginația lui pe lângă faptele și vorbele acestui liberal excentric), s-a ridicat, într-o excitare a spiritului, și a spus mulțimii formate din 22 de liberali încremeniți: “Președintele partidului reprezintă partidul și nu ai voie să lovești președintele, pentru că dacă lovești președintele… lovești PARTIDUL!”

Și atunci, mulțimea de 22 de liberali au simțit izul comunist și și-au amintit ce bine le era pe vremea lui Ceaușescu, așa că au apreciat din tot sufletul aplombul colegului entuziast și l-au sorbit, pentru câteva clipe, din priviri.

E greu de spus ceva rău despre Gabriel Nădrag. În lumea lui, din fabrica de rulmenți, el nu prea vede că lumea noastră a ieșit din comunism. Nici n-are cum. Așa că repetă discursul comunist și în ședințele liberalilor. Care, culmea, tocmai ei, dau afară membri pentru că își spun părerea! Cumva, asistăm la o trecere de la liberalism la socialism în PNL Alexandria. Una brutală. Și, la modul cel mai serios, în PSD n-a zis niciodată nimeni o enormitate de tipul celei rostite de Nădrag într-o ședință a PNL-ului. Brătianu, acolo unde e, se răsucește în dureri tocmai din cauza unor astfel de specimene într-un partid pe care l-a gândit liber. Că d-aia e liberal. Nu comunist, nu socialist!

Din surse informale, aflăm că e posibil ca acest Gabi Nădrag, al cărui tic verbal este chiar cel al Jupânului Trahanache (“Mai aveți puțintică răbdare!”), să candideze la alegerile locale pentru un loc de șef al Primăriei Alexandria. Noi încurajăm conducerea PNL să-și urmeze acest instinct și să-l promoveze pe acest comunistoid în haine caragialiene și titlu liberal. Pentru noi, ar fi bucuria supremă. Căci în fiecare campanie e nevoie de un personaj care chiar să te facă să râzi. Chiar și amar. Că PNL-ul părea într-o vreme puțin mai bun decât PSD-ul… Dar râsul, dulce sau amar, e benefic în orice situație. Așa că, hai cu nădragul liberal la lupta cea mare!

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*