Dana a dat cu banu` și a ajuns, de la Turnu Măgurele, șefă în Ministerul Turismului

în Din culisele politice/Politica altfel

Monica Vasilescu

Nu este minister în Guvernul României fără un reprezentant de vază al Teleormanului. Unul sau mai mulți, pentru că, la unele instituții publice din capitală, și paznicii provin din județul geniilor lui Dragnea. Buletin de Teleorman are și Dana Banu, o doamnă iubitoare de roșu încă de când a văzut că această culoare transformă cariere mai ceva decât o diplomă de la o facultate serioasă. De prin 2012, mai exact, atunci când a venit la Comisariatul Gărzii de Mediu Teleorman pe post de comisar șef, că doar lucrase la întreprinderea IGO din Turnu Măgurele. În 2018, de când județul a devenit pepinieră de cadre la București, Dana părăsește Garda de Mediu Teleorman și se face șef Birou Administrare Societăți la Ministerul Turismului. Și, ca în orice familie bugetară teleormăneană pesedistă, soțul acesteia, Banu Costin Puiu, lucrător tot la o instituție a statului, Apa Serv, își ia job la Centrul de Management al Apei Grele, instituție aflată în subordinea Ministerului Energiei.

Aceasta nu e singura ”afacere” a soților Banu, cei doi, chiar dacă au avut funcții publice, au înființat și o societate privată, pe numele ei DACOLI SOLUTIONS – S.R.L. cu sediul social în Turnu Magurele, localitatea de proveniență și domeniul de activitate în arhitectură, inginerie și servicii de consultanță tehnică. Totuși, când s-a văzut pe culmile succesului, la București, Dana s-a retras din firmă. ”Subsemnații: BANU DANA, în calitate de asociat, administrator, și BANU COSTIN PUIU, în calitate de asociat, am hotărât modificarea prevederilor din Actul Constitutiv, după cum urmează: Se schimbă numărul asociaților, de la 2 la 1, astfel: 1. Se retrage din societate, din calitatea de asociat și administrator, BANU DANA, care cesionează părțile sociale deținute în societate celuilalt asociat – BANU COSTIN PUIU, care primește și achită prețul cedării. Astfel, BANU COSTIN PUIU devine asociat unic. Totodată, se numește administrator în societate STOICA LILIANA MIHAELA, domiciliată în municipiul Turnu Măgurele”, am aflat din datele de la Registrul Comerțului Teleorman.

Acum, noi nu știm ce face Dana cu exactitate în noua șefie pe care o deține, cum nu prea ne dăm seama ce fac nici ceilalți teleormăneni din partidul unic angajați la București, dar credem că a fost orientată în viață și a dat bine cu banu` să ia banul de la stat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*