Cum a devenit Alexandria de ziua ei coșul de gunoi al celor care-o celebrează

în Actualitate/Administratie

De câteva zile, Alexandria se distrează. De ziua ei. Iar cei care trebuie s-o celebreze dau din nou măsura civilizației și educației lor, lăsând în urmă pungile din care au mâncat semințele, cojile aferente, sticlele de plastic, paharele de bere, cartoanele de mici. Toate astea, exact în zilele în care ideea de comunitate ar trebui să fie principala preocupare a celor care sărbătoresc apartenența la un spațiu relativ nou înființat, în care simplul gest de a nu arunca pe jos un rest de țigară ar trebui să fie fundamentul respectului pentru ceilalți. Și pentru oraș, până la urmă.

E drept, distracție este. În toate felurile. Spații special amenajate în care se pot mânca mici, sparge semințe sau consuma bere la pahar de plastic, concerte ale unor artiști cunoscuți și foarte apreciați, tarabe cu produse ieftine și de proastă calitate, dar și locuri în care se prepară clătite sau gogoși.

Mii de oameni tranzitează zona centrală a orașului în aceste zile, încercând să găsească în toate aceste elemente de bâlci spiritul apartenenței la comunitate. În mod cert, nu prea reușesc. Pentru că, la finalul zilei, când te uiți pe jos, vezi… „respectul”. În toată splendoarea lui. Concretizat în pungi, sticle, chiștoace, coji de semințe, cartoane. Toate aruncate fără nicio problemă. De ziua lui, orașul devine coșul de gunoi al celor care, teoretic, au obligația și datoria de a-l respecta și de a-l păstra curat. Pentru că iubirea și patriotismul implică o anumită curățenie.

1 Comment

  1. Țin să-i mulțumesc marelui corporatist Balaurul Andrei Cătălin pentru berea Bergenbier expirată.Asa înțelege un nesimțit din Frumoasa să-i răsplătească pe cetățenii orașului în care a învățat 12 ani de zile…asta înainte de a ajunge mitic cu aere de progresist!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*