liberinteleorman.ro

Comuna Balaci va avea alegeri anticipate

18 februarie 2015

Monica Vasilescu

Ilie-calotaLocalnicii din Balaci vor fi chemați, din nou, la urne, de data aceasta între alegerile oficiale, fiindcă au rămas fără primar. Ilie Calotă, edilul-șef al comunei, a fost demis din funcție printr-un ordin al prefectului de Teleorman, Daniela Carmen Dan. Potrivit Agenției Naționale de Integritate, Ilie Calotă s-a aflat în stare de incompatibilitate, în perioada 18.06.2008 – 20.01.2010, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de primar al comunei Balaci (judeţul Teleorman), cât şi calitatea comerciant persoană fizică în cadrul “Întreprinderii Familiale MANTU GEORGE CAMI”, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. 1, lit. g) din Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

Reamintim că primarul de la Balaci și-a pierdut mandatul în octombrie 2014, în urma unei decizii definitive a magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție, dar Ilie Calotă a mai rămas în post până când a primit ordinul emis de către reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Sorin Cîmpeanu, ministrul Învățământului, vine în Teleorman

Următorul articol

Corupția de pe moșia lui Răboj așteaptă să fie clarificată. Ce preț va plăti primarul de la Bragadiru pentru jenanta mită electorală?!

Cele mai recente articole de Actualitate