liberinteleorman.ro

Colonelul Marius Stancu: ”Toleranța va fi zero față de cei care incendiază miriștile”

6 iulie 2017

Monica Vasilescu

Arderea miriștilor produce neplăceri substanțiale și cheltuieli mari instituției statului care se ocupă de stingerea focului și alte situații de urgență. Incendierea vegetaţiei uscate a dus Teleormanul în top, anul trecut, într-o statistică efectuată la nivel de țară, a menţionat col. Marius Stancu, inspector şef al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman. Potrivit acestuia, instituția pe care o conduce are consum dublu în perioada de vară, ca urmare a neglijenței celor care dețin culturi pe câmpurile județului. ”Mă gândesc cu groază la ce va urma, la incendiile de vegetație uscată. Din păcate, anul trecut, am fost pe primele locuri pe țară, ca și pondere a acestor intervenții, care sunt mari consumatoare de resurse și vorbesc aici despre resurse umane, resurse materiale și resurse financiare. Practic, în acea perioadă a anului, trei luni (iulie, august și septembrie), inspectoratul a avut consum dublu. Punem în practică o campanie de informare mult mai agresivă ca anul trecut. Derulăm un parteneriat cu APIA, avem un protocol pe care îl punem în aplicare și vreau să informez toți cetățenii, dar mai ales fermierii, că la nivelul județului toleranța va fi zero față de cei care incendiază miriștile. Vom fi prezenți pe teritoriul județului cu patrule de pompieri și personal din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și APIA Teleorman”, a spus Marius Stancu, făcând precizarea că nu doar pagubele sunt de luat în seamă în această discuție, cât mai ales faptul că, în anii trecuți, s-au înregistrat victime din cauza fumului degajat de incendii.

În cadrul conferinței de presă organizate astăzi, conducerea ISU Teleorman a insistat pe ideea că prevenirea situațiilor de urgență este obiectivul prioritar al pompierilor teleormăneni, aceștia desfășurând permanent activități orientate spre siguranța cetățeanului, pe cele două componente specifice, prevenirea, dar și gestionarea evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau a bunurilor materiale ale acestora. Pe de altă parte, de când a venit la șefia instituției teleormănene, Marius Stancu s-a preocupat îndeaproape și de îmbunătățirea aspectului unității, considerând că înainte de a-i cere unui om performanță, trebuie să-i oferi condițiile necesare. Astfel, a făcut planuri cu primarii pentru a deschide mai multe subunități de pompieri în localitățile unde sunt necesare, pentru o mai bună și mai rapidă soluționare a evenimentelor care apar. Cel mai aproape de îndeplinirea obiectivului este primarul de la Drăgănești Vlașca, Ciprian Ciuperceanu, care a și dat startul lucrărilor pentru punctul de lucru al ISU, acesta urmând a fi inaugurat, cel mai probabil, pe 13 septembrie, de ziua pompierilor. Și la Talpa lucrurile se mișcă în ritm alert, primarul Benone Rababoc fiind și el cu proiectul în termen. Nu la fel de receptiv a fost primarul de la Saelele, care a renunțat la proiect.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Accident grav între Furculești și Turnu. 10 victime, printre care și un copil

Următorul articol

Cum îmi iau banii de la Anaf pe taxa de poluare? Soluția concretă, avocat Coltuc explică

Cele mai recente articole de Actualitate