liberinteleorman.ro

CNAIR, raport de neconformitate pentru DEZASTRUL de pe DN 52 – Alexandria – Turnu Măgurele

22 decembrie 2023

Condițiile de circulație pe DN 52 – Alexandria Turnu Măgurele sunt, în continuare, precare. Pe o porțiune de drum s-au remarcat discrepanțe serioase între standardele de calitate așteptate și lucrările deja efectuate, iar ceea ce trebuia să fie o reabilitare salutată de comunitatea locală s-a transformat acum într-o sursă majoră de frustrare pentru șoferii care tranzitează zona.

Inginerul responsabil cu supervizarea execuției lucrărilor a emis un Raport de neconformitate, evidențiind problemele semnificative apărute pe tronsonul respectiv. Potrivit unui răspuns al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru Liber în Teleorman, a fost nevoie de intervenții urgente pentru a remedia degradările.

„Având în vedere solicitarea dumneavoastră înregistrată la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. cu nr.92/ 126593 /19.12.2023, referitoare la informații privind Contractul nr. 92/59960/26.08.2019 – Modernizare DN52 Alexandria – Turnu Măgurele km 1+350 km 44+600; km 49+194 km 52+649″, prin prezenta, înțelegem să vă comunicăm următoarele:
Conform clauzelor contractuale perioada de execuție este de 18 luni, iar Data de Începere a Lucrarilor a fost emisă, începand cu data 07.09.2022, in consecinţă contractul se află în perioada de execuție.

  • În cadrul soluției tehnice nu a fost prevăzut și nici pus în operă nisip, ci balast stabilizat cu o grosime de 15 cm. În conformitate cu prevederile Contractuale, Antreprenorul trebuie sa remedieze orice degradare apărută atât în perioada de execuție cât şi în perioada de garanție.
    Inginerul Rezident ce asigura supervizarea execuţiei lucrărilor a emis un Raport de Neconformitate în vederea remedierii degradărilor apărute.
    Valoarea contractului este de 126,323,299.46 lei fără T.V.A., valoare ce nu a fost modificată.
    Contractul a fost semnat între C.N.A.I.R. S.A. şi Asocierea S.C. ALEXCOR TRADING S.R.L. IMPRESA DI CONSTRUZIONI ING. E. MANTOVANI S.P.A.-S.C. PEGASUS, antreprenor ce execută în prezent lucrările.

De asemenea, menționăm faptul că, în cadrul contractului sunt efectuate lucrări şi
de către Sub-contractori, conform Contractului”, a transmis CNAIR.

Citiți și: Asfalt pe pat de nisip – o rețetă teleormăneană prin care se reface DN 52

Se repară reparația pe drumul „sandwich cu înghețată” Furculești-AlexandriaAdvertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Articolul precedent

Polițiștii – Moș Crăciun pentru centrele D.G.A.S.P.C. Teleorman

Următorul articol

Obiceiuri la români – bolindeții. Seara în care copiii ies la colindat

Cele mai recente articole de Actualitate