liberinteleorman.ro

Clinica ExMed derulează a treia ediție a campaniei de testare gratuită a cancerului de sân

24 octombrie 2019

În perioada 25-28 octombrie, Clinica ExMed desfășoară o nouă campanie gratuită pentru depistarea afecţiunilor mamare, în vederea prevenției cancerului de sân. Campania „Îţi Oferim o Şansă pentru că Preţuim Viaţa” a ajuns la cea de-a III-a ediţie şi se adresează femeilor cu vârsta de peste 45 de ani, obiectivul fiind prevenirea şi tratarea afecţiunilor mamare, în contextul în care județul Teleorman ocupă unul dintre primele locuri la nivel național în privința dezvoltării acestei afecțiuni. Mai mult, în general, femeile nu-și fac investigațiile preventiv și astfel în multe situații se ajunge direct la operație.

Procedura de participare la această campanie e simplă și o explică directorul general al ExMed, Irinel Bușcă.

„Judeţul Teleorman ocupă un loc fruntaş în topul naţional în privinţa acestor afecţiuni. Ne-am propus să organizăm această testare pentru femeile care nu reuşesc să ajungă foarte des la medic, fie că nu au timp, fie că nu există suspiciuni, pentru că nu există infrastructură medicală sau din motive financiare. Ne-am dorit să simplificăm procedura obişnuită de investigare. Practic, femeile care doresc un consult vor completa un chestionar, care se află pe pagina de facebook a ExMed, unde a fost creat evenimentul ‘Îţi Oferim o Şansă pentru că Preţuim Viaţa’, dar şi pe paginile de socializare ale partenerilor”

Irinel Bușcă, director general ExMed

De asemenea, aceasta este prima ediție în care clinica are drept parteneri Asociaţia pentru prevenţia şi lupta împotriva cancerului Amazonia şi Avon – şi colaboratori – Smart Medical. Femeile interesate vor participa, pe 25 octombrie, la un curs de prevenţie susţinut de Victoria Asanache, trainer navigator de pacienţi, la sediul clinicii din str. Alexandru Ghica, în Alexandria. Pacientele vor fi îndrumate astfel încât să ştie să reacţioneze la un diagnostic sever, vor fi sfătuite şi ajutate să parcurgă etape în cazul depistării unei afecţiuni. Pe 28 octombrie, pacientele vor fi consultate de dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirug oncolog specialist în chirurgia sânului, iar în cazul în care sunt necesare alte investigaţii, organizatorii asigură gratuit analizele de sânge prin intermediul Clinicii Smart Medical. După consult, se efectuează mamografii, ecografii, analize de markeri tumorali sau puncții pentru biopsie. Toate gratuit.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

La Zimnicea, oamenii Vioricăi încalcă legea electorală!

Următorul articol

Dragnea a primit în căsuța poștală de la conac pliante cu Iohannis

Cele mai recente articole de Administratie