La Zimnicea, oamenii Vioricăi încalcă legea electorală!

în Actualitatea politică/Dezvăluiri

Campania electorală are niște reguli bine stabilite. Candidații au egalitate teoretică de șanse, iar afișajul electoral presupune respectarea unor norme, stabilite prin lege. De exemplu, există legea nr. 370/2004, respectiv art. 41 alin. 6, care stipulează că „pe un panou electoral, fiecare candidat poate aplica un singur afiș electoral. Un afiș electoral amplasat în locurile prevăzute la alin. (1) nu poate depăși dimensiunile de 500 mm o latură și 300 mm cealaltă latură, iar cel prin care se convoacă o reuniune electorală, 400 mm o latură și 250 mm cealaltă latură.” După cum se vede, oamenii Vioricăi de la Zimnicea nu au înțeles că s-au dus vremurile în care puteau acționa după bunul plac și cu nerespectarea legii, că erau protejați de tartorul suprem, acum pușcăriaș de drept comun, așa că păstrează vechile obiceiuri.

Practic, pe un panou electoral de la Zimnicea, singurul candidat cu două afișe e Viorica Dăncilă. Care acaparează cât vor oamenii ei din panou, pentru că săracii n-au înțeles că s-au dus vremurile lor bune. Mai mult, afișul cu Iohannis a fost distrus, deși vandalizarea afișelor electorale este și ea sancționabilă. Toate aceste abateri de la lege vor ajunge în atenția Biroului Electoral Județean, iar cei care încalcă legea vor fi penalizați. Mai mult, cei de la PLUS Teleorman solicită oamenilor ca, ori de câte ori sesizează astfel de încălcări ale legii, să le aducă la cunoștința lor, pentru ca ulterior ele să ajungă în atenția judecătorilor din BEJ.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*