liberinteleorman.ro

CJ Teleorman, pe Harta Clientelismului la PNDL

Monica Vasilescu

Așa cum am mai spus și cum arată datele, aproape fiecare program propus de stat e politizat. La umbra interesului pentru comunitate, oamenii de stat fac programe pentru clientela politică, iar asta demonstrează des, cu documente, cei de la Expert Forum, un organism independent care promovează transparența, buna guvernare și buna folosire a banului public. Aceștia au lansat un nou raport pe tema investițiilor din Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) în care au făcut analiza politică a distribuției fondurilor. Conform analizei Expert Forum, din PNDL, principalul instrument pentru alocarea de fonduri pentru investiții, au fost făcute plăți de 1.69 miliarde de lei, către 1468 de beneficiari, 71% comune. În procente, 60% din bani au ajuns la primării și CJ conduse de PSD, aproape 32% către PNL și 3.94 % către alte UDMR; alte partide au primit restul. Plățile pot veni din proiecte finanțate atât din PNDL 1, cât și din PNDL 2.

Din raportul care poate fi studiat aici se poate observa că unele dintre comunele sau județele fruntașe (Giurgiu, Teleorman), care au primit cei mai mulți bani sunt active și când vine vorba de prezență ridicată sau mobilizare intensă a alegătorilor la alegeri.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Condamnatul primar de la Siliștea vrea să se facă administratorul localității

Următorul articol

Asfaltare cu apă de ploaie în cartierul de la UM Alexandria

Cele mai recente articole de Actualitate