liberinteleorman.ro

Ciprian Gurban, director slab la APA SERV SA, dar antreprenor abil pentru propria afacere

28 septembrie 2023

În lumea afacerilor și a administrației publice, uneori, linia dintre competență și interese personale pare a fi subțire. Cazul lui Ciprian Gurban, directorul APA SERV SA, aduce în discuție o serie de întrebări critice cu privire la modul în care este gestionată această instituție de importanță vitală pentru cetățeni. Și ne întrebăm: Cum poate fi Ciprian Gurban să fie un manager slab pentru această instituție a statului, dar un strateg eficient pentru afacerea sa personală?

Jefuirea poporului prin facturi umflate

Una dintre cele mai importante îndatoriri ale unui director al unei companii de apă și canalizare este să asigure servicii de calitate cetățenilor, la un preț rezonabil. Din păcate, Ciprian Gurban pare să nu țină cont de această responsabilitate. Unul dintre cele mai notabile aspecte critice este introducerea unui coeficient de neînchidere în factura de apă, indiferent dacă persoana consumă apă potabilă sau nu. Aceasta înseamnă că cetățenii sunt taxați pentru servicii pe care nu le primesc cu adevărat. În plus, apa de la robinet are serioase probleme calitative și mulți cetățeni se plâng de culoarea închisă a acesteia și de miros.

Această practică a coeficientului (pe care conducerea Apa Serv nu și-o asumă) a adus nemulțumiri în rândul consumatorilor, mulți dintre aceștia simțindu-se exploatați de către o companie care ar trebui să îi servească. Este imperativ să ne întrebăm dacă acest mod de operare este un exemplu al incompetenței sau dacă există interese ascunse în spatele acestei practici.

Succesul uluitor în afacerea personală

În contrast, afacerea personală a lui Ciprian Gurban pare să prospere. Cu o rată a profitabilității de 74%, acesta demonstrează o abilitate impresionantă de a gestiona o afacere privată. În afacerea proprie, la firma Tel Agru Stor SRL (care se ocupă cu agricultura și nu cu apa), Ciprian are o cifră de afaceri netă de 446.506 și un profit net de 331.043, fără angajați. Singura explicație ar fi că folosește gratis imputuri gen: motorină, semințe, insecto-fungicide!

Din informațiile noastre, Gurban Marius Ciprian are grijă și de firma tatălui său – Gurban Marian. Societatea se numește SC MNCOM SRL, înființată în urma cu 30 de ani, cu obiect de activitate comerț cu ridicata de piese și accesorii pentru autovehicule. Și ea profitabilă.

Această diferență semnificativă în modul de operare între activitățile publice și cele private ridică întrebări legitime cu privire la prioritățile lui Ciprian Gurban.

Conflictul de interese: instituție publică versus afacere personală

Un aspect crucial de luat în considerare este dacă este posibil de gestionat cu eficiență atât o instituție pentru oameni, de importanță vitală, cât și o afacere privată în același timp.

Ca atare, cazul lui Ciprian Gurban, directorul APA SERV SA, ar trebui să aducă în spațiul public întrebări critice cu privire la modul în care sunt gestionate treburile publice și la potențialele conflicte de interese care pot apărea. Pentru că este important să ne asigurăm că directorii de companii de stat acționează în beneficiul cetățenilor și nu al afacerilor personale. În prezent, pare că Ciprian Gurban se descurcă excelent în afacerea sa privată, dar există îndoieli serioase cu privire la calitatea serviciilor pe care le oferă la nivelul instituției de stat pe care o conduce, mai ales că apa este cea mai importantă dintre problemele de natură publică.

Citiți și: Coeficient de neînchidere mai mare decât consumul, la APASERV

Citiți și: Apa-Serv cumpără benzină și motorină de 200.000 de euro

Citiți și: Nici Gurban nu bea apa de la robinet

Advertisement

3 Comments

  1. POATE VERIFICA CU RASPUNDERE VREO INSTITUTIE ABILITATA SUMELE DE BANI PLATITE PENTRU INSCRIEREA IN CARTEA FUNCIARA A IMOBILELOR APARTINAND APASERV (ENORME FATA DE PRETUL NORMAL) SI CINE A STAT IN SPATELE LUCRARILOR INTOCMITE. (A NU SE CONFUNDA CU PERSOANA CARE A SEMNAT SI CARE NU APRIMIT NICI BANII PE IMPOZIT, ASA SUNT DOAMNELE IN FUNCTIE PUBLICA… LACOME)

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Publicitate

Articolul precedent

SURSE: Monica Coman s-a înscris în PNL și așteaptă cu nerăbdare numirea în funcția de inspector școlar adjunct

Următorul articol

Eliberarea timpului de distracție: Un ghid pentru sloturi gratuite, fără înregistrare

Cele mai recente articole de Actualitate