Centrul local FRIENDS Alexandria a sărbătorit „Un an de cercetășie, un an de bucurie!”

în Cultură

Monica Vasilescu

cercetasi (2)De un an de zile, în capitala Teleormanului, își desfășoară activitatea o organizație preocupată de civism și de implementarea unui sistem de valori bazat pe promisiune și lege. Această comunitate mică poartă numele de Centrul local FRIENDS Alexandria și este formată din peste 50 de cercetași care și-au înțeles bine menirea, aceea de a ajuta la construirea unei lumi mai bune.

cercetasi (1)Centrul local FRIENDS Alexandria a împlinit „Un an de cercetășie, un an de bucurie!” și a serbat, în Pădurea Vedea, printr-o activitate având ca scop dezvoltarea aptitudinilor fundamentale scout (concurs de orientare). Pe lângă sărbătorirea unui an de cercetășie, tinerimea cu spirit de inițiativă a marcat și „Deschiderea noului an cercetășesc Național”.

”Concursul de orientare a fost o provocare pentru cercetașii FRIENDS Alexandria, care au fost răsplătiți cu premii, apoi s-a creat un cadru specific pentru a depune promisiunea de cercetaș și s-a finalizat cu un delicios tort aniversar”, a specificat Loredana Toc la finalul acțiunii.

Profesorul Loredana Toc, fondatorul centrului local, alături de o echipă cu aceleași principii, a întemeiat într-un an de zile o comunitate prietenească în care cei mici primesc un plus de educație complementară celei primite în familie sau la școală și își dau silința la evoluția pedagogiei cercetășești în Teleorman.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Cele mai recente în Cultură