liberinteleorman.ro

Ce mai fac foştii parlamentari ai Teleormanului

Advertisement

Monica Vasilescu

Pentru unii, vremurile de glorie au apus, pentru alţii, valul puterii se află în plină forfotă. Foştii parlamentari care au primit gir de la teleormăneni să acceadă la prima putere în stat, în mandatul 2008 – 2012, au acum alte preocupări. Ne-am interesat ce mai fac cei care au fost cândva învestiţi de populaţia din judeţul nostru cu încredere şi dacă mai au viaţă publică.

Banicioiu_NicolaeNicolae Bănicioiu, nu este un secret pentru nimeni, a devenit ministru în Guvernul României. Deşi în exercițiul muncii, ca deputat de Teleorman, n-a prea fost văzut ”la față”, remarcându-se mai mult prin faptul că a fost implicat într-un scandal de prostituție, alături de colegul său Robert Negoiță și alte nume sonore, pesedistul este conducătorul Ministerului Sănătăţii şi mai are treburi cu judeţul doar prin prisma sistemului căruia îi ţine gestiunea.

Robert NegoitaRobert Negoiţă s-a aflat şi el printre cei care nu s-au sinchisit să-și facă treaba la serviciu. Pentru că nu a avut sudoarea muncii depuse pentru cetățenii din Teleorman, Negoiţă i-a abandonat înainte de vreme. Ştim cu toţii că nu a pierdut oportunitatea unei alte funcții, așa că, fără să-și încheie mandatul încredințat de teleormăneni, a ales să candideze pentru Primăria Sectorului 3, acolo unde primăreşte în clipa de faţă.

Romeo-NicoaraRomeo Nicoară este sătmăreanul care, după ce a reuşit să le câştige simpatia teleormănenilor, a fost “transferat” în altă zonă a ţării. Împins de la spate de nesusţinerea pentru un alt mandat în Teleorman, Romeo a candidat la Bucureşti, de la PP-DD. Chiar dacă movul partidului lui Dan Diaconescu i-a purtat noroc, parlamentarul care a trecut prin Teleorman nu a rezistat mult în noua relaţie politică şi a revenit la prima dragoste. Acum este preşedinte interimar la PNL Satu Mare şi negociază alianţe cu PDL.

adrian florescu parlamentAdrian Florescu a candidat pentru un nou mandat la cele mai recente parlamentare, dar nu a isprăvit. După eşec, s-a reorientat politic, tot către un partid cu orientări de Dreapta. Conduce Partidul Mişcarea Populară – Organizaţia Teleorman, în prezent, şi nu este exclus să se afle pe listă la următorul scrutin pentru alegerea Legislativului ţării.

Adrian BadulescuAdrian Bădulescu a renunţat o vreme la a mai frecventa politica, după ce partidul care l-a consacrat în acest domeniu l-a îndepărtat din listele alegerilor pentru Parlamentul României, deşi a fost unul dintre cei mai activi deputaţi. A revenit între timp la sentimente mai bune, dar, deşi încearcă să-şi sprijine colegii, fie că-i sunt sau nu pe plac, îşi vede mai mult de afaceri.

Mihailescu_Petru-SerbanŞerban Mihăilescu a fost ales în județul Teleorman, colegiul nr. 1 Turnu Măgurele – Zimnicea, pe listele partidului PSD, după care a dat cu piciorul formațiunii politice, fără regrete și fără să-şi piardă fotoliul. În momentul de faţă face politica UNPR-ului, acolo unde este vicepreşedinte şi se preocupă cu afaceri de succes, între care îşi face loc şi o plimbare prin munţi.

alexandru mocanuAlexandru Mocanu s-a aflat printre cei mai harnici parlamentari la timpul său. A fost o voce auzibilă în politica teleormăneană, dar s-a lăsat de tot îndată ce a simţit că a sosit momentul retragerii. Pentru că nu stă rău la capitolul avuţie, fostul senator îşi petrece perioada de linişte în mai multe zone ale ţării, în funcţie de perioadă, fiindcă Alexandru Mocanu are pe numele său un apartament în Roșiorii de Vede, un apartament Eforie Sud, Constanța, o casă de locuit în Breaza și casă de vacanță în Azuga.

Dumitrica GeorgeGeorge Dumitrică a fost, în mandatul său, cel mai tânăr parlamentar al PNL, fapt care a adus un plus de entuziasm şi forţă. Chiar dacă a lăsat în urmă lucruri notabile, faptul că a fost vocal în partid i-a adus prejudiciul de a nu primi un alt loc eligibil de parlamentar, aşa că, acesta a făcut ce a făcut şi nu a stat departe de colosala Casă a Poporului. Este secretar general-adjunct al Camerei Deputaţilor, adică asigură condiţiile organizatorice, materiale şi asistenţa de specialitate pentru pregătirea şi desfăşurarea activităţii parlamentare la sediul acesteia.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Cristian Duică se îmbată… cu succes

Următorul articol

Să te fereşti de drumurile din Rădoieşti

Cele mai recente articole de Actualitatea politică