Să te fereşti de drumurile din Rădoieşti

în Actualitate/Administratie/Utile

Monica Vasilescu

drum radoiesti

Trei sate cu 1.000 de gospodării. Din asta e compusă comuna Rădoieşti din Teleorman, situată în partea centrală a judeţului Teleorman, de-a lungul Drumului Judeţean 612. Localitatea este lipsită de multe lucruri care ar putea-o aduce în lumea civilizată. O nevoie stringentă se referă la drumuri, care arată exact ca în antichitate. În satele Cetate, Rădoieşti Vale şi Rădoieşti Deal trăiesc oameni necăjiţi de nepăsarea autorităţilor judeţene, în competenţa cărora se află reablitarea şi întreţinerea drumului principal, dar şi de indolenţa administratorilor locului, care ar trebui să fie preocupaţi de restul arterelor.

Dacă ne uităm pe site-ul Primăriei Rădoieşti, putem vedea o galerie foto de mai mare frumuseţea. Parc frumos amenajat, câmpie curată, instituţii strălucitoare, chiar şi un articol de ziar care titrează un gând al primarului Ion Cioacă, cităm: „Treburile comunei nu aşteaptă vremea poveştilor la gura sobei”.

Ieşind din virtual către realitate, însă, ne dăm seama că treburile comunei au trecut de poveştile din toate iernile prinse de edil pe întâiul scaun din instituţie. Şi a prins ceva. Din 2008 până astăzi. Spunem asta pentru că, dacă la primărie e frumos gardul, pe jos nu se întrezăreşte asfaltul. Străzile din localitate, atât cele secundare, cât şi principalele, nu au fost acoperite niciodată cu asfalt. De la Ceauşescu încoace, nu s-a găsit prim gospodar care să picure nişte smoală peste pietrişul existent.

Dacă de asfalt nu prea au avut parte, rădoieştenii au unde să se roage la Dumnezeu. Trei biserici sunt arondate comunei, în care doar speranţa în Cel de Sus mai dă târcoale, mai ales acum, când primarul Ion Cioacă este mai preocupat cu acomodarea politică în PSD, după ce a părăsit PNL. Şi… cine să se revolte, când poporul s-a obişnuit deja cu ideea că la Rădoieşti sunt drumuri de care mai bine te fereşti.

1 Comment

  1. Drumul principal din comuna Radoiesti este un drum strategic si nu tine de primarie sa il asfalteze.Spun asta din surse sigure.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*