liberinteleorman.ro

Ce atâta imn, doamna ministru? Nu era mai bună o horă?

6 martie 2017

Carmen Dumitrescu

Teleormanul are acum subprefect. Dar asta e o știre banală, în esență, căci se știe deja de vreo două săptămâni că Nelu Oprea de la AJOFM va fi noul subprefect al județului, așa cum de vreo lună se știe că, după ce i-a finanțat campania electorală doamnei ministru, Alexandru Ceciu va fi numit prefect. Dar acestea nu sunt chestiuni de interes, pentru că, în esență, vorbim despre schimbarea unor oameni, folosiți de alți oameni, pentru a susține niște interese particulare sau de grup. Așa că nu vom face eforturi de a idealiza momentul sau de a-l prezenta cu prea mare seriozitate, căci ceea ce se întâmplă de o vreme prin lumea noastră se numește circ și-l tratăm ca atare.

Cu adevărat frumos e faptul că învestirea în funcție a noului subprefect ne-a arătat încă o dată cât de bine vorbește ministrul de Interne limba maternă, dar și cât de bine se îmbracă la ceremonii oficiale. Pe scurt, evenimentul a început cu întârziere (probabil doamna ministru a așteptat să treacă podul de peste Vedea), dar și cu remarca Danielei Carmen Dan că evenimentul n-a fost bine organizat de către Instituția Prefectului, reproșul adresat lui Liviu Dumitrașcu fiind, în esență, acela că n-a avut grijă să le spună subordonaților să pregătească imnul național pentru a da ceremoniei aerul serios la care era îndreptățită. Desigur, doamna a uitat că o ceremonie presupune și o vestimentație adecvată. Așa că dacă putem fi de acord cu ea, legat de necesitatea imnului național, nu înțelegem de ce ea a venit îmbrăcată la eveniment ca la botez.

Adică, doamna ministru, unde sunt deux-piece-urile de altădată? Unde sunt hainele de ministru de altădată? Unde sunt sacourile serioase, care nu pun rotunjimile în evidență, ci chipul serios al celui care ține în mâna lui soarta unor categorii socio-profesionale întregi? Unde sunt hainele de om serios ale demnitarilor? Întrebăm și noi, așa, de curiozitate… Că știm! Știm foarte bine cât vă plac danteluțele, satenul, mătasea… Da, sunt superbe, dacă știi să le porți în împrejurările adecvate, dar nu la ceremonii de învestire în funcție! Serios! Pentru binele dumneavostră v-o spunem: nu merge să fii sexy în toate împrejurările și ați depășit perioada în care asta era un must-have. Acum vă puteți îmbrăca adecvat vârstei și funcției. Acum ne-ați putea respecta și pe noi, ca să începem și noi să vă respectăm. Evident, ați mai putea învăța că „investirea” nu e „învestire” și „care” nu substituie un „pe care” folosit corect…

În rest, aveți dreptate! Dumitrașcu trebuie schimbat din funcție, că oricum a stat mai mult decât era prevăzut în program și aveți nevoie de un motiv serios pentru a face asta. Și ce poate fi mai serios decât imnul național? Totuși, având în vedere cum ați respectat și dumneavoastră protocolul unei ceremonii, prin ținută și discurs, nu credeți totuși că exagerăm cu imnul ăsta? Nu era oare mai potrivită o horă?

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Trăiască Leana Teleormanului și regiile ei comuniste!

Următorul articol

Afaceri la cheie în Teleorman! Dragne Ilie Liviu, o altă interfață a lui Liviu Dragnea?!

Cele mai recente articole de Actualitatea politică