liberinteleorman.ro

Afaceri la cheie în Teleorman! Dragne Ilie Liviu, o altă interfață a lui Liviu Dragnea?!

Monica Vasilescu

Combinațiile cu schepsis ale oamenilor lui Dragnea datează de mai bine de 15 ani în Teleorman, sub ochii închiși ai lucrătorilor cu legea. Aici, doar gaşca baronului are victorii de senzație, reușind oamenii lui să devină, în câțiva ani de slugărit, stăpânii afacerilor de succes în Teleorman și în împrejurimi. Mădălin Ioniță, Mihai Putineanu sau chiar Dragnea Junior sunt doar unii dintre cei în care se încrede căpitanul de județ și, mai nou, de țară, despre care am tot făcut dezvăluiri în edițiile anterioare ale ziarului nostru. În săpăturile noastre după afaceriști legați de baron, am depistat un alt personaj cheie în portofoliul lui Dragnea, cu prenume identic și nume asemănător: Dragne Ilie Liviu, născut în comuna Gratia, Teleorman, domiciliat în capitală. Deși nu am întâlnit nicio persoană care l-a cunoscut personal pe misteriosul Liviu Dragne fără a, avem motive reale că credem că individul este un om în carne și oase, nu doar un nume pe buletin, având în gestiune, în cursul timpului, în jur de 10 firme și mult mai multe responsabilități care, cu siguranță, au necesitat prezența lui fizică.

La început a fost sărăcia…

Condusă de oameni cu interes vădit în propășire rapidă, armata de servitori a jupânului a împânzit lumea business-ului local, devenid o enigmă greu de deslușit pentru un om care nu are ca punct forte răbdarea, cum presupunem că sunt anchetatorii de astfel de încrengături. Dar pentru că ne dorim să înțelegem rețeaua prin care un om cu un chip necunoscut a reușit să fie regele firmelor VIP într-un județ sărac, ne-am apucat să căutăm rețeta în carul cu afaceri. Din câte am reușit să observăm, viața de businessman a acestui Dragne începe înainte de anii 2000, odată cu amestecul în Societatea Comercială TRANS TOTAL LOADING — S.R.L., din București, deținută de un anume Ali-M-Alwan, cetățean irakian, cu viză provizorie de ședere în România, din care s-a retras în anul 2001, fără prea multe beneficii.

Din Gratia spre Seychelles

Cu experiența anterioară, un an mai târziu, în 2002, Dragne Liviu Ilie a înființat SC AMA INTERLINEA COM — S.R.L., cu sediul social în București, având, deopotrivă, calitatea de fondator și administrator, iar domeniul principal de activitate transporturi rutiere de mărfuri. Toate au fost atât de bune și frumoase încât, în 2004, ca asociat unic la AMA INTERLINEA COM – S.R.L., Dragne a decis cesiunea celor 20 părți sociale, reprezentând 100% din capitalul social, către Dragne Doina Simona, care devine astfel asociat unic și administrator, Dragne Liviu ieșind din societate. După o vreme, S.C. AMA INTERLINEA COM S.R.L. își cesionează toate părțile sociale către o firmă interesantă, pe numele său LA WAS INVEST & TRADE INC, persoană juridică cu sediul în… Seychelles. În urma cesiunii, S.C. LA WAS INVEST  & TRADE INC, cu activitate în comerț cu ridicata al produselor chimice, devine asociat unic.

În aceeași calitate, de asociat, regăsim societatea comercială din Seychelles la o altă firmă, numită NATURAL RENT EQUIPAMENT – S.R.L, care împarte asocierea cu un domn,  Georoceanu Ecaterin Teodor, din comuna Rotunda, județul Olt, încercând să transmită cesiunea către Țene Victor, născut în comuna Călmățuiu de Sus, județul Teleorman. Aceasta a fost, însă, o hotărâre care nu și-a produs efectele, fiind retrasă de asociați în timp util. Cesionarea părților sociale deținute în cadrul societății s-a făcut, totuși, câteva zile mai târziu, către același Dragne Ilie Liviu.

Administrator de meserie

Trec doar câțiva ani și îl găsim pe prietenul lui Dragnea fondator al altei societăți, de data aceasta împărțind puterea ” jumi-juma” cu un partener din Germania. Firma se numește SYS PRO CONS GLOBAL S.R.L. are sediul social în București și domeniul de activitate în fabricarea cimentului, varului și ipsosului, iar Dragne Liviu este și administrator pe o perioadă de patru ani.

Ne apropiem de zilele actuale și aflăm că SC Lawas Invest & Trade Inc cu sediul în Seychelles (repetăm de plăcere) este asociat la altă firmă preferată a baronului, administrată periodic de Dragnea Junior. Este vorba despre LUDIKON SYSTEM S.R.L., București, devenită între timp S & P INVESTMENT MANAGEMENT – S.R.L., ai cărei asociați sunt Dragne Ilie Liviu și Dragnea Valentin-Ștefan, flăcăul baronului.

Prin calitatea sa, de reprezentant al rebotezatei LUDIKON SYSTEM S.R.L., Dragne se află și în structura acționariatului prevăzută în actul constitutiv al S.C. Romcip – S.A., după ce Pitiș Petre s-a înlocuit cu S.C. Ludikon System S.R.L., reprezentată, desigur, prin Ilie Liviu.

În altă ordine de încrengături, S.C. LUDIKON SYSTEM S.R.L. este atrasă, ca asociat, la S.C. ZOOVEG 2010 – S.R.L., din comuna Lița, reprezentată legal tot de către Dragne Ilie Liviu, firmă care ocupă Locul 1 in Top Profit România Intreprinderi Mici, domeniul 01: Agricultură, vânătoare și servicii anexe.

Tot ca reprezentant al LUDIKON SYSTEM – S.R.L. Dragne Liviu apare și în cadrul INTERFRIGO LOGISTICS S.R.L., o altă companie de top, de data aceasta din județul Argeș, în domeniul transporturilor terestre, ea ocupând locul I, în anul 2010, în topul ListaFirme.RO.

În paralel cu varul și cimentul, Dragne al lui Dragnea s-a ocupat și cu transportul energiei electrice. Cum? În anul 2009, acesta, împreună cu asociații Mustărață Călin, Țene Victor, Dumitru Marin și o firmă germană (AXESS SOLAR GMBH) înființează S.C. SOLARTECH R.V.C. – S.R.L., cu domeniul principal de activitate în producția, transportul și distribuția energiei electrice. Administratorul firmei este nimeni altul decât DRAGNE ILIE LIVIU.

Multifuncțional fiind omul lui Dragnea, îl găsim în 2013 la Societatea Comercială MARBEL CONSULTING – S.R.L. Nu știm prin care conjunctură, asociatul unic al acestei firme se retrage din societate și îi cesionează toate părțile sociale lui DRAGNE ILIE-LIVIU, care se subrogă în toate drepturile și obligațiile ce decurg din deținerea părților sociale cesionate.

Ajungem în anul 2015, la Societatea ȘTEFAN BURDEA SHOES S.R.L, ai cărei fondatori sunt: ROMCIP S.A., cu sediul social în comuna Salcia, județul Teleorman, PANTOFI LUX ȘTEFAN S.R.L., cu sediu social în București, și Mlădinoiu Adrian. Dacă numele firmelor ne spun deja povestea afacerilor bine ancorate în economie, administratorul nici nu mai are nevoie de prezentare, fiind același etern DRAGNE ILIE-LIVIU, care, coincidență sau nu, este născut în aceeași localitate cu Liviu Nicolae Dragnea, în aceeși zi, la patru ani diferență?!?

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Ce atâta imn, doamna ministru? Nu era mai bună o horă?

Următorul articol

Două focare de gripă aviară la păsări domestice în Teleorman! Recomandări ale DSP

Cele mai recente articole de Actualitatea politică