liberinteleorman.ro

Cazul a trei tineri din Teleorman: Escrocheria SMS-ul de la bancă, oprită!

7 iunie 2024

Trei tineri din Teleorman, membri ai unei grupări specializate în înșelăciuni cibernetice, au fost prinși, duși la audieri și reținuți pentru 24 de ore, de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bistrița-Năsăud. Aceștia au înșelat zeci de persoane din toată țara.

La data de 6 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bistrița-Năsăud au descins la locuințele a trei tineri din județul Teleorman, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Din investigațiile și cercetările efectuate a reieșit faptul că, în perioada martie-mai 2024, prin intermediul unor aplicații web și mobile specializate, cei trei ar fi demarat o campanie SPAM prin mesaje SMS, sub forma: „Contul tău (*denumirea unor bănci) a fost dezactivat. Pentru a-l activa trebuie să îți verifici datele accesând următorul link:..”„, potrivit IPJ BN.

În acest fel, aceștia ar fi transmis mesaje către mii de numere de telefon, generate aleatoriu și care aparțin unor persoane de pe întreg teritoriul țării.

Persoanele care dădeau curs solicitării prin accesarea link-ului din SMS erau direcționate către copii fidele ale site-urilor băncilor, pentru a-și introduce datele.

Datele introduse ar fi fost folosite ulterior pentru efectuarea, în mod fraudulos, de operațiuni de tranzacționare și retragere numerar.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

ITM investighează cazul bătrânului decedat în șantierul neîngrădit din Alexandria

Următorul articol

Teleorman, la răscuce! Mergeți la vot! Fiecare opinie este importantă

Cele mai recente articole de Actual

Ț𝐢-𝐚𝐢 𝐝𝐨𝐫𝐢𝐭 𝐯𝐫𝐞𝐨𝐝𝐚𝐭𝐚̆ 𝐬𝐚̆ 𝐟𝐚𝐜𝐢 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐟𝐚𝐦𝐢𝐥𝐢𝐚 𝐩𝐨𝐦𝐩𝐢𝐞𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐢? 𝐀𝐜𝐮𝐦 𝐚𝐢 𝐨𝐜𝐚𝐳𝐢𝐚

Pentru anul de învățământ 2024 – 2025, 𝐈𝐧𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐒𝐢𝐭𝐮𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐔𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭̦𝐚̆ „𝐀.𝐃. 𝐆𝐡𝐢𝐜𝐚” 𝐚𝐥 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐓𝐞𝐥𝐞𝐨𝐫𝐦𝐚𝐧 recrutează candidați pentru locurile aprobate