liberinteleorman.ro

Consiliul Județean Teleorman lansează un proiect pe „Anticorupție prin etică, integritate și transparență”

Advertisement

Județul Teleorman, prin Consiliul Județean Teleorman, implementează, în conformitate cu prevederile Contractului de finanțare nr. 624 din 30 decembrie 2021, proiectul “Anticorupție prin etică, integritate și transparență la nivelul județului Teleorman”, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă  2014 – 2020, co-finanțat din Fondul Social European.

Vineri, 4 februarie a.c., începând cu ora 10.00 va avea loc lansarea proiectului “Anticorupție prin etică, integritate și transparență la nivelul județului Teleorman”. Evenimentul se va desfășura în sala de întruniri publice din cadrul Palatului Administrativ al județului Teleorman.

Obiectivul general al proiectului constă în creșterea eticii, integrității și transparenței la nivelul Consiliului Județean Teleorman, prin reducerea vulnerabilităților și a riscurilor de corupție, creșterea gradului de informare cu privire la impactul fenomenului corupției și educarea personalului prin conștientizarea faptelor de corupție.

Rezultatele proiectului vor fi:

– realizarea unui ghid de bune practici, standarde de etică și integritate;

– implementarea și certificarea sistemului de management anti-mită conform   

prevederilor ISO 37001:2016;

– realizarea unei campanii de informare, conștientizare și educare anticorupție;

– instruirea personalului în vederea aplicării măsurilor de prevenire a corupției.

       Valoarea totală a proiectului este de 300.354,57 de lei, din care asistență financiară nerambursabilă – 285.841,59 de lei (98% din valoarea eligibilă) pentru Lider (Consiliul Județean Teleorman) și  55.615,41 de lei (85% din valoarea eligibilă) pentru Partener (Direcția Generală Anticorupție). Contribuția proprie a Liderului (2% din valoarea eligibilă) este de 4.698,49 de lei și contribuția proprie a Partenerului (15% din valoarea eligibilă) este de 9.814,49 de lei.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție și are o durată de implementare de 16 luni, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Județean Teleorman.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Percheziții la bandele de hoți care au terorizat locuitorii din Ciuperceni: 4 REȚINUȚI

Următorul articol

Casa de Cultură din Alexandria a ajuns o FANTOMĂ! Polistirenul a zburat în jurul scheletului rămas din clădire

Cele mai recente articole de Actualitate