liberinteleorman.ro

Canicula pune Serviciul de Ambulanță la treabă. Primăria Alexandria a instalat deja trei puncte de prim-ajutor

12 august 2014

prim ajutorCarmen Dumitrescu

Temperaturile din ce în ce mai ridicate pun autoritățile din Teleorman pe jar. Mai ales că în ultima perioadă, tot mai mulți teleormăneni ajung la spital, după ce au căzut în stradă, neascultând recomandările Direcției de Sănătate Publică. Pentru că în aceste zile, specialiștii în sănătate publică au transmis populației o serie de sfaturi, pe care mai ales bătrânii și bolnavii cronici ar trebui să le urmeze cu sfințenie, pentru a evita complicațiile. Printre recomandările respective se numără evitarea expunerii la soare, a deplasărilor în aer liber în intervalul în care soarele este puternic, purtarea de haine din fibră naturală și de culoare deschisă și hidratarea continuă.

În ultimele zile, de când temperaturile au început să crească semnificativ, angajații Serviciului de Ambulanță Teleorman sunt extrem de aglomerați și se confruntă cu situații destul de grave, cauzate de complicații ale unor boli cronice pe fondul căldurii. Potrivit unuia dintre reprezentanții Ambulanței, Viorica Lazăr, în cursul zilei de astăzi s-au înregistrat preponderent lipotimii la nivelul județului, cauzate de temperaturile ridicate. Mioara Comana, directorul DSP, ne-a declarat faptul că, totuși, atunci când apar manifestări legate de expunerea la căldură, există o serie de măsuri pe care fiecare dintre noi le poate lua, înainte de a contacta serviciul de ambulanță. Astfel, încă de la apariția primelor semne de slăbiciune, oamenii sunt sfătuiți să se adăpostească într-un loc umbros și să se odihnească, încercând să consume cât mai multe lichide și să-și scadă temperatura corporală prin udare și ventilare. Numai în cazul în care aceste manifestări nu dispar rapid sau se agravează, cel în cauză este sfătuit să solicite sprijinul medicilor.

În același timp, pentru a preveni situațiile neplăcute, Primăria Alexandria a avut grijă să instaleze în aceste zile, la nivelul municipiului, trei puncte de intervenție și prim ajutor în caz de caniculă. Aceste puncte funcționează la sediul Primăriei Alexandria, la piața centrală și piața Peco. Toate cele trei puncte de prim ajutor dispun de personal medical calificat.

 

 

Advertisement

Publicitate


Articolul precedent

Alexandra Drăguț pleacă de la Primăria Alexandria

Următorul articol

Şeful de Post de la Trivalea – Moşteni: “Eu sunt poliţist, eu fac legea, vă termin”

Cele mai recente articole de Actualitate

Don't Miss