Bătaie de joc marca ASCE Alexandria și SC Primalex Proiect SRL. Ce a descoperit consilierul local Gabi Bulumac

în Actualitate/Actualitatea politică/Administratie

ASCE Alexandria și SC Primalex Proiect SRL sunt două societăți pe care Primăria Alexandria le-a înființat, credem noi, pentru a mai avea câteva oportunități de introducere a cărții de muncă unor pesediști cărora le e greu să-și găsească singuri un rost în viață. Oficial, cele două societăți fac și dreg câteva proiecte prin Alexandria, pentru a avea obiectul muncii, pe bani considerabili, însă nici acelea nu sunt realizate cu simțul răspunderii. Asta a depistat consilierul local Gabriel Bulumac, preocupat de banii publici care se duc pe reparațiile Alexandriei.

„Bătaie de joc marca ASCE Alexandria și SC Primalex Proiect SRL. În lunile august, septembrie 2021, celebra societate ASCE Alexandria se lăuda cu lucrările de reabilitare în cartierul ANL – Sere, cu toate că aceste lucrări erau executate în fondul forestier, dar asta este cea mai mică dintre probleme.

Marea problemă este că, după nici un an, au apărut și rezultatele reabilitării de “excepție”, buruienile au ieșit din asfalt, dovadă clară a calității muncii prestate. În ultima ședință de Consiliu Local, am atras atenția cu privire la această bătaie de joc din bani publici. Surprinzător, actualul primar mi-a dat dreptate, dar fără a spune ce măsuri va lua cu cei responsabili.

Personal, nu cred că va lua nicio măsură, așa că le voi detalia eu cadrul legal: Conform Legii 10/1995 ce privește calitatea în construcții: Dacă sunt constatate vicii rezultate în urma execuției NECORESPUNZĂTOARE, beneficiarul poate să dispună executantului remedierea acestora.

Totodată, conform HG 343/2017 pentru modificarea HG 237/1994 privind aprobarea “Regulamentului de recepție a lucrărilor de construcții și instalații aferente acestora”: Recepția finală este organizată de proprietar, acesta stabilind data de începere a recepției finale, în maxim 10 zile de la expirarea perioadei de garanție. Cum NU a trecut nici măcar un an de la efectuarea “lucrării”, aceasta este încă în garanție, deci, mare grijă cine ce mai semnează prin primăria Alexandria! Repejor la remediere”, a spus consilierul local Gabi Bulumac.

Înainte
După

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*