liberinteleorman.ro

Dezbatere: “Capitalul privat românesc – o șansă pentru dezvoltarea economică a României”

Monica Vasilescu

zfÎn țara în care investitorii străini sunt foarte bine tratați, având au acces la resurse financiare puternice, Ziarul Financiar şi Banca Transilvania au hotărât să iniţieze o serie de evenimente în ideea de a-i sprijini pe antreprenorii români să-și găsească o voce comună. Ca atare, în 2016, în cele mai mari oraşe din România, se vor organiza dezbateri ample, în cadrul cărora să se discute posibilităţile practice de impulsionare a dezvoltării capitalului privat românesc şi de prezentare a celor mai reuşite afaceri anteprenoriale româneşti.

Acțiunea, ajunsă la a 7-a ediție în țară, va merge la Craiova, pe 24 mai. La eveniment vor fi persoane reprezentative în calitate de speaker din fiecare județ adiacent (Gorj, Dolj, Mehedinți, Olt, Teleorman) care vor vorbi despre situația antreprenoriatului românesc. Se va mai discuta despre situaţia capitalului privat românesc în regiune – pondere în cifra de afaceri pe sectoare, în numărul de angajaţi, profitabilitate, surse de finanţare, investiţii, comparatia cu mediile naţionale ale dezvoltării capitalului privat românesc în diverse regiuni, topul celor mai mari firme cu capital privat românesc în regiune, cei mai mari exportatori cu capital privat românesc din regiune– cazuri de bună practică, cum să ajungi pe pieţele externe UE şi non-UE, accesul la finanţarea bancară, prin emisiune de acţiuni sau obligaţiuni, vânzarea parţială sau totală către fonduri de investiţii, crearea de platforme comune pentru a influenţa deciziile administrative locale sau central, măsuri de creştere a productivităţii în firmele cu capital privat românesc – bune practici de preluat de la investitorii străini etc.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

BASCHET FEMININ/UNDER 14: CSS Alexandria a învins în finală LPS Alba Iulia şi a câştigat un nou titlu de campioană a României!

Următorul articol

Noaptea Muzeelor 2016: cel mai lung eveniment dedicat istoriei și artei

Cele mai recente articole de Actualitate