Baronul se teme de o nouă condamnare. Zbaterile lui Dragnea au ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție

în Actualitatea politică

liviu-dragneaCarmen Dumitrescu

Anul ăsta a fost unul greu pentru baronul de Teleorman. În sensul în care procesele l-au tot ținut ocupat. Și a continuat să fie ocupat chiar și în aceste alegeri, astfel că a candidat numai din afiș. Nu de alta, dar teleormănenii nu l-au văzut deloc la față. Și măcar dacă era vreo față impecabilă! Dar trecând peste frustrările oneste de cetățeni nerespectați, aflăm acum că zbaterile lui Dragnea au ajuns la apogeu. După condamnarea din dosarul Referendumului, acum baronul de Teleorman are de furcă într-un nou proces care a ajuns pe masa Înaltei Curți de Casație și Justiție, vizând fapte precum instigarea la abuz în serviciu, în calitate de fost președinte al Consiliului Județean Teleorman.

Este vorba, în mod firesc, despre dosarul rezultat din descinderile cele mai recente ale procurorilor DNA la DGASPC Teleorman, când s-a constatat că PSD Teleorman angajase, la îndemnul lui Dragnea, mai multe persoane care munceau pentru partidul roșu, dar aveau nevoie de un salariu nejustificat de la stat. În dosarul cu pricina e cercetată și fosta soție a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana. Nu de alta, dar baronul nu e meschin destul dacă nu-și bagă toată familia în audieri. Se pare că în penultima zi a campaniei electorale, Liviu Dragnea a fost ocupat să conteste decizia Înaltei Curți de începere a judecării dosarului în care a fost trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu. Deși nu s-a prezentat personal la Înalte Curte, preferând să-și trimită reprezentanții, sursele noastre spun că Dragnea este destul de îngrijorat cu privire la acest dosar. Nu de alta, dar dacă primește o condamnare și pentru angajările fictive de la DGASPC Teleorman, o să se lovească de niște gratii înalte. Asta dacă nu introduce amnistia penală între timp…

 

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*