liberinteleorman.ro

Avant de mourir, la Biblioteca Județeană ”Marin Preda”

29 martie 2016

biblioteca 4Prin activitățile de animație culturală organizate, Biblioteca Județeană ”Marin Preda” din Alexandria, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman,  urmărește  să dea viaţă cărții, să o  facă atrăgătoare şi de folos comunităţii. Biblioteca modernă are menirea de a deveni un centru de recreere, comunicare și socializare, un loc unde fiecare trebuie să descopere mereu ceva nou, interesant și util.

Teatrul este o artă constructivă, al cărei material sunt conflictele ivite între oameni din cauza caracterelor şi patimilor lor, iar teatrul pe scena bibliotecii este un mijloc de a prezenta cartea în formula ei nemuritoare. Biblioteca Județeană  “Marin Preda” Teleorman va oferi utilizatorilor serviciilor de bibliotecă, vineri, 1 aprilie 2016, ora 12.00, la Sala de lectură a instituției, un spectacol de teatru, după piesa scrisă de Val Butnaru, distribuția și regia aparținând tinerilor Andreea Dumitrescu și Alex Cruceru. Coregrafia este realizată de  Lia Popescu. În calitate de manager al proiectului, alexăndreanca Andreea Dumitrescu recomandă piesa de teatru “Avant de mourir” – “un tangou, un gând trist care dansează. Sau doar o poveste dintr-un subsol prafuit al Parisului. Povestea a doi emigranți pe care îi despart câteva elemente, însă îi apropie un tangou uitat de întreaga lume și o emoție ascunsă adânc în fiecare dintre cele două suflete – dragostea.”

Andreea Dumitrescu și Alex Cruceru, studenți la actorie în cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică București, vor îmbina armonios două genuri, respectiv drama și comedia și vor oferi publicului diverse emoții, stări și trăiri.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Octavian Broșteanu s-a calificat, pentru prima dată, la un festival internațional de muzică

Următorul articol

Direcția Națională Anticorupție a ajuns la Bombonica lui Dragnea!

Cele mai recente articole de Cultură

Ziua Drapelului, la bibliotecă

Biblioteca Județeană Marin PredaTeleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, marchează miercuri, 26 iunie 2024, începând cu ora 10.30, Ziua Drapelului național printr-o serie de activități culturale, ateliere de lucru cu copiii asociației DAI O ȘANSĂ la compartimentul împrumut pentru copii și expoziții tematice. Ziua Drapelului Național a fost proclamată prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998, în data de 26 iunie. Culorile drapelului național, roșu, galbenși albastru, sunt aceleași de la Revoluția română din 1848, doar dispunerea, raportul și intensitatea culorilor diferă.