Avant de mourir, la Biblioteca Județeană ”Marin Preda”

în Cultură

biblioteca 4Prin activitățile de animație culturală organizate, Biblioteca Județeană ”Marin Preda” din Alexandria, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman,  urmărește  să dea viaţă cărții, să o  facă atrăgătoare şi de folos comunităţii. Biblioteca modernă are menirea de a deveni un centru de recreere, comunicare și socializare, un loc unde fiecare trebuie să descopere mereu ceva nou, interesant și util.

Teatrul este o artă constructivă, al cărei material sunt conflictele ivite între oameni din cauza caracterelor şi patimilor lor, iar teatrul pe scena bibliotecii este un mijloc de a prezenta cartea în formula ei nemuritoare. Biblioteca Județeană  “Marin Preda” Teleorman va oferi utilizatorilor serviciilor de bibliotecă, vineri, 1 aprilie 2016, ora 12.00, la Sala de lectură a instituției, un spectacol de teatru, după piesa scrisă de Val Butnaru, distribuția și regia aparținând tinerilor Andreea Dumitrescu și Alex Cruceru. Coregrafia este realizată de  Lia Popescu. În calitate de manager al proiectului, alexăndreanca Andreea Dumitrescu recomandă piesa de teatru “Avant de mourir” – “un tangou, un gând trist care dansează. Sau doar o poveste dintr-un subsol prafuit al Parisului. Povestea a doi emigranți pe care îi despart câteva elemente, însă îi apropie un tangou uitat de întreaga lume și o emoție ascunsă adânc în fiecare dintre cele două suflete – dragostea.”

Andreea Dumitrescu și Alex Cruceru, studenți la actorie în cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică București, vor îmbina armonios două genuri, respectiv drama și comedia și vor oferi publicului diverse emoții, stări și trăiri.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*