liberinteleorman.ro

Attila Szabo, locul II la lupte greco-romane, în Las Vegas

26 aprilie 2024

Attila Szabo este, din nou, pe podium. El a obținut locul II la lupte greco-romane la USA Wrestling Masters (25+) & UWW Veterans (35+), în Las Vegas.

Attila Szabo: O viață dedicată luptei și perfecționării

Attila Szabo, un nume venerat în lumea luptelor greco-romane și libere, a reușit să-și marcheze prezența în istoria acestui sport cu rezultate remarcabile și o pasiune neclintită pentru competiție.

Născut în Teleorman, drumul său către excelență a fost presărat cu obstacole, însă pasiunea sa pentru sport a fost mai puternică decât orice încercare. Cu ani de muncă asiduă și dedicare, Attila a devenit un nume de referință în lumea luptelor.

Performanțe de excepție

Cu multiple titluri mondiale și naționale în palmares, Attila Szabo a demonstrat că perseverența și talentul pot învinge orice obstacol. De la câștigarea medaliei de aur și a titlului de Campion Mondial la Lupte greco-romane în Tbilisi (Georgia) în 2019, la obținerea medaliei de argint la lupte libere, Szabo a fost mereu prezent în elita sportului mondial.

În ciuda provocărilor și a unui parcurs întrerupt temporar din cauza unor circumstanțe nefericite, Attila Szabo și-a continuat călătoria în lumea luptelor, aducând onoare și prestigiu țării.

Revenit pe scenă după zeci de ani

Reamintim că Attila a luptat în debut la Dinamo București, la Dacia Pitești și a devenit multiplu campion național la scurt timp după ce a ajuns în sală. Drumul său sportiv a fost întrerupt din cauza numelui, neputând pleca din țară în vremurile de care nu vrem să ne amintim, dar a rămas în România și a fost numărul 1 timp de aproape 12 ani, până când a reușit să plece în Germania.

După o pauză și o experiență în străinătate, Szabo s-a întors în România cu dorința de a-și reafirma dominația în sportul pe care-l iubește, la categoria veterani. Întoarcerea sa a fost marcată de succesul continuu, cu apariții constante pe podiumurile internaționale și naționale.

La vârsta de 66 de ani, Attila Szabo rămâne o sursă de inspirație pentru tinerii sportivi și o dovadă vie a faptului că vârsta nu este un obstacol în calea succesului. Performanțele sale recente la USA Wrestling Masters și UWW Veterans dovedesc că pasiunea și determinarea nu cunosc limite.

Un om dedicat și un campion în adevăratul sens al cuvântului

Prin devotamentul său față de sport și prin succesul său continuu, Attila Szabo rămâne un exemplu pentru generațiile viitoare de sportivi. Cu o carieră impresionantă și o inimă de campion, el demonstrează că perseverența și pasiunea pot schimba destinul.

Pentru România, Attila Szabo nu este doar un campion, ci și un erou al sportului, care a adus glorie țării sale prin excelență și dedicare.

Teleormăneanul Attila Szabo, dublu campion mondial la lupte libere

Attila Szabo a luat medalia de aur în Bulgaria și a rămas campion mondial la lupte

Teleormăneanul Attila Szabo a obținut aur la Campionatul mondial de lupte greco-romane

Campionul mondial Attila Szabo: ”Am fost un copil foarte sărac. Când am ajuns campion național, după numai șase luni de zile, nu știam ce e ăla campion național”

Luptătorul Attila Szabo a cucerit lumea la 59 de ani! ”Pentru mine, sportul a fost brățară de aur”

Attila Szabo a luat medalia de aur în Bulgaria și a rămas campion mondial la lupte

După aurul obținut la lupte greco-romane, Attila Szabo a devenit vicecampion mondial la lupte libere

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Lucrări pe acoperiș fără echipament de protecție, la Școala Ștefan cel Mare din Alexandria! Video

Următorul articol

Alianța Dreapta Unită din Alexandria și-a depus candidaturile

Cele mai recente articole de Actualitate