liberinteleorman.ro

Pințoiu Victor, polițistul care a vrut să-l scape pe Niculae de sancțiuni, CONDAMNAT în alt dosar

Advertisement

Fostul comisar Victor Pințoiu, polițistul care a făcut presiuni asupra agentului care l-a oprit pe Ioan Niculae în trafic să nu-l sancționeze și să schimbe procesul-verbal, a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani de închisoare în alt dosar, tot pentru infracțiuni de corupție. Decizia nu este definitivă.

Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: În temeiul art.321 alin.1 Cod penal cu aplicarea art.38 alin.2 Cod penal şi art.396 alin.1 şi 2 Cod procedură penală condamnă pe inculpatul PINŢOIU VICTOR ( date personale) la pedeapsa de 1 (un) an închisoare. În temeiul art.297 alin.1 Cod penal raportat la art.13 ind.2 din Legea nr.78/2000 cu aplicarea art.38 alin.2 Cod penal şi art.396 alin.1 şi 2 Cod procedură penală condamnă pe inculpatul PINŢOIU VICTOR la pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare. În temeiul art. 47 Cod penal rap.la art.326 alin.1 Cod penal cu aplicarea art.38 alin.1 Cod penal şi art.396 alin.1 şi 2 Cod procedură penală condamnă pe inculpatul PINŢOIU VICTOR la pedeapsa de 6 luni închisoare. În temeiul art.39 alin.1 lit. b) şi art.38 alin.1 şi 2 Cod penal contopeşte pedepsele menţionate anterior, stabileşte pedeapsa cea mai grea de 2 ani şi 8 luni închisoare, la care se adaugă sporul de 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite, respectiv 6 luni, urmând ca inculpatul PINŢOIU VICTOR să execute pedeapsa rezultantă de 3 ani şi 2 luni închisoare. În baza art.66 alin.1 lit. a) şi b) Cod penal şi art.68 alin.1 lit. c) Cod penal interzice inculpatului PINŢOIU VICTOR ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice funcţie publică şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 3 ani după executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. În baza art.65 alin.1 şi 3 Cod penal interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor prevăzute de art.66 alin.1 lit. a) şi b) Cod penal pe durata executării pedepsei principale. În temeiul art.397 Cod procedură penală obligă inculpatul PINŢOIU VICTOR la plata sumei de 507,5 lei despăgubiri civile către Primăria oraşului Zimnicea.

În temeiul art.326 alin.1 Cod penal rap.la art.396 alin.1 şi 2 Cod penal condamnă pe inculpatul BODIL FLORIN (date personale), la pedeapsa de 1 (un) an închisoare. În baza art.91 – art.92 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei de 1 an închisoare, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani care curge de la rămânerea definitivă a hotărârii. În baza art.93 alin.1 Cod penal obligă inculpatul BODIL FLORIN ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Teleorman, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art.93 alin.2 Cod penal obligă inculpatul BODIL FLORIN să frecventeze programele de reintegrare socială desfăşurate de Serviciul de Probaţiune Teleorman. În baza art.93 alin.3 Cod penal pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul este obligat să presteze muncă neremunerată în cadrul Primăriei mun. Turnu Măgurele, judeţul Teleorman, în folosul comunităţii, pe o perioadă de 120 de zile lucrătoare. În baza art.583 Cod procedură penală şi art.96 Cod penal atrage atenţia inculpatului asupra revocării suspendării executării pedepsei în cazul săvârşirii unei noi infracţiuni în cursul termenului de încercare, în cazul nerespectării cu rea – credinţă a măsurilor de supraveghere şi a obligaţiilor impuse. În baza art.404 alin.4 lit. c) Cod procedură penală menţine măsura asiguratorie a sechestrului dispusă prin ordonanţa procurorului nr.262/P/2020 emisă la data de 29.04.2021, cu privire la suma de 507,5 lei, în ceea ce-l priveşte pe inculpatul PINŢOIU VICTOR. În baza art.25 alin.3 Cod procedură penală dispune desfiinţarea proceselor verbale aflate la filele 44 şi 51 din volumul 3 al dosarului de urmărire penală. În baza art.274 Cod procedură penală obligă inculpatul PINŢOIU VICTOR la plata sumei de 1300 lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat şi pe inculpatul BODIL FLORIN la plata sumei de 500 lei, cheltuieli judiciare către stat. Onorariul avocat oficiu VLAD MIHAI DOREL, prin substituirea avocatului din oficiu Vlad Daniela, în baza delegaţiei pentru asistenţă judiciară obligatorie seria DAJOTR nr.0019285 din data de 21.02.2022 eliberată de Baroul Teleorman, în sumă de 868 va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu apel în 10 zile de la comunicare.

CITIȚI ȘI: Atitudinea lui Ioan Niculae către un polițist: „Cine e șeful tău?” – A condus cu 148/h

1 Comment

  1. In sfarsit incep sa se miste lucrurile in tara asta! Nu mi se pare normal ca uniforma unui om sa sfideze autoritatea pe care o reprezinta, si inca sunt multe cazuri de genul.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Atitudinea lui Ioan Niculae către un polițist: „Cine e șeful tău?” – A condus cu 148/h

Următorul articol

Ultima tranșă a ajutoarelor alimentare de la UE, la Alexandria

Cele mai recente articole de Actualitate