liberinteleorman.ro

Anul acesta se organizează și Parada Europei

11 mai 2023

Parada Europei, care a făcut o pauză în perioada pandemiei, revine anul acesta, la Turnu Măgurele.

Asociația Euro Teleorman, în colaborare cu Consiliul Județean Teleorman, organizează cea de a XIV-a ediție a evenimentului Parada Europei, care va avea loc sâmbătă, 13 mai 2023, începând cu ora 10:00, în zona centrală a municipiului Turnu Măgurele, județul Teleorman.

Evenimentul este dedicat zilei de 9 mai, zi cu profunde rezonanțe istorice, care a marcat începutul unui nou destin istoric pentru România, prin proclamarea independenței de stat pentru Europa, prin Planul Schuman.

Pentru tinerii teleormăneni, Parada Europei este cel mai așteptat eveniment al anului. Manifestarea cultural-artistică, unică la nivel național, are ca actori elevi din 18 de licee teleormănene înscrise în competiție, îndrumați de profesorii lor. Într-o interpretare artistică deosebită, ei dau viață unor personalități și evenimente din istoria unui popor din spațiul european.

Ampla celebrare a diversității culturale și a prieteniei europene, competiția PARADA EUROPEI aduce în prim plan reperele cultural istorice ale țărilor participante, stimulând cunoașterea, creativitatea și interesul tinerilor pentru înțelegerea lor și integrarea acestora în cadrul unor spectacole vii și pline de semnificații. Avem încrederea că perioada pandemică este complet depășită, că viața noastră a intrat pe făgașul normal și că PARADA EUROPEI – cea mai mare manifestare dedicată Zilei Europei organizată la nivelul liceelor din România se va bucura din nou de atenția întregii lumi au anunțat organizatorii.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Teleormanul sărac dă banii pe petreceri de ziua județului

Următorul articol

Noaptea Muzeelor – „SALUTĂRI DIN TELEORMAN!”

Cele mai recente articole de Timp liber