Amintiri cu Dăncilă: „Ne întrebați cum și cât de bine ați vorbit pentru ca șeful să vă mai negocieze la centru încă un mandat de europarlamentar.”

în Actualitatea politică

În Teleorman, Viorica Dăncilă întâmpină rezistență chiar și partea pesediștilor, mai cu seamă a celor care au rămas în „tabăra Dragnea” și după încarcerarea acestuia la Penitenciarul Rahova. În principiu, pe acești pesediști îi deranjează, de fapt, caracterul Vioricăi Dăncilă, care s-a lepădat de Dragnea la primul cântat al cocoșilor, susținând că, atunci când a condus guvernul sub supravegherea acestuia, „nu era ea însăși”. Iar acești pesediști teleormăneni, nemulțumiți de felul în care a acționat cea care le-a fost colegă, fac acum publice momente amuzante din trecutul lui Dăncilă, portretizată de ei drept un personaj interesat de putere și funcții, dar cu slabe calități de om politic.

Amintirile cu Dăncilă sunt publicate acum de Cristiana Alcea, una dintre cele mai fervente susținătoare ale lui Liviu Dragnea și eliminată astfel din PSD Teleorman chiar de către colegii ei. Aceasta își amintește cum Dăncilă era atunci la fel de timorată când trebuia să vorbească pe scenă, dar nu avea nicio problemă de acest fel când venea vorba de funcțiile pe care le voia de la șeful ei direct, Liviu Dragnea.

Într-o postare publică, Cristiana Alcea scrie, adresându-se Vioricăi Dăncilă în mod direct: „

Ba mai mult decât atât, doamna Dăncilă, îi datorați lui Dragnea inclusiv cei 9 ani plecați pe la Bruxelles. Căci, îmi amintesc bine, cât de „timorată” coborați de pe scenă în campaniile electorale precedente, aici, acasă, în Teleorman, prin comunele noastre, la braț cu ÎNSUȘI DRAGNEA și ne întrebați cum și cât de bine ați vorbit pentru ca șeful de atunci (n.r. Liviu Dragnea) să vă mai negocieze la centru încă un mandat de europarlamentar. Eram o echipă, eram uniți, eram alături unul de celălalt pentru că o mână de fier ne ținea aproape.Ș i NU, nu era dictator. Era și este un bun strateg, un bun negociator și mai mult decât atât: SE PRICEPEA LA OAMENI. NU ȘTIU CUM ȘI NICI DE CE AȚI DEVENIT „ABIA ACUM SUNT EU!” 

Descrierea Cristianei Alcea este consistentă cu acțiunile Vioricăi Dăncilă de după condamnarea și încarcerarea lui Dragnea, aceasta demonstrând că, de fapt, singurul ei interes e să dețină funcții politice și administrative, indiferent de costuri și indiferent de părerea celorlalți. De altfel, rezistența ei la injurii și jigniri arată cât de mare este dorința sa de putere, dorință pe care membrii PSD Teleorman au sesizat-o încă de pe vremea când era un simplu membru de partid. Păcat doar că atunci n-au spus nimic…

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*