liberinteleorman.ro

Mizeria din DGASPC Teleorman nu are margini! Un teleormănean așteaptă de o lună un contract de sponsorizare pentru donațiile făcute instituției!

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului se remarcă des prin acțiuni neinspirate sau ilegale. Cumva, angajările pe pile și pe linie de partid au dus la această degradare a imaginii instituției publice, și pe bună dreptate! Nu e prima dată când oameni care au donat bunuri pentru DGASPC Teleorman se plâng că nu s-au urmat pașii legali și că bunurile s-au folosit după bunul plac de către angajații instituției, fără ca donatorul să aibă vreo garanție sau vreun document doveditor că a ajutat realmente copiii aflați în situații vulnerabile. În urmă cu un an, o asociație din București semnala faptul că a donat instituției publice bani și că oameni din conducerea ei au solicitat o mașină drept donație, iar acum un teleormănean ne spune că a donat DGASPC Teleorman produse de îngrijire pentru copii în valoare de 1000 de lei cu o lună în urmă și nici în ziua de azi nu a primit un contract de sponsorizare, care să ateste că donația s-a făcut și că de ea au beneficiat realmente copiii.

Teleormăneanul ne-a povestit că are o afacere proprie în județ și, pentru că propriul lui copil are probleme de sănătate, a decis să ajute. Așa că s-a oferit pe la finalul lunii septembrie să dăruiască beneficiarilor DGASPC Teleorman (copiilor din centrele de plasament și mamelor aflate în situații vulnerabile) produse de igienă și îngrijire din magazinul său. Omul a umplut mașina cu de toate și a dus donația la sediul instituției. A cerut, însă, un contract de sponsorizare, care să-i garanteze că bunurile donate nu vor fi utilizate în mod necorespunzător. I s-a răspuns că procedura de întocmire a unui contract de sponsorizare durează, așa că omul a plecat acasă, așteptând să fie contactat de conducerea instituției pentru a ridica o copie a contractului. Așteptarea lui s-a întins pe mai bine de-o lună, așa că teleormăneanul a mers din nou la DGASPC Teleorman pentru a solicita emiterea contractului. I s-a spus din nou că procedura de durată, așa că omul a plecat din nou acasă dezamăgit de cele ce se întâmplă într-o instituție publică și hotărât să nu mai doneze niciodată instituțiilor publice, având în vedere comportamentul acestora și respectul față de donatori.

„Eu le-am donat 1000 de lei în produse pentru femeile și copiii izgoniți de acasă acum o lună. Nici în ziua de azi nu am primit contractul de sponsorizare pe persoană fizică, așa cum am cerut și așa cum e normal să fie. Că oriunde ți se emite o dovadă. De o lună mă rog de domnul șef de acolo și nu îmi dă contractul. Am fotografii de când am făcut pachetele și le-am dus acolo. Am zis să aștept, poate chiar durează, dar atitudinea asta e revoltătoare!”

Florin, donator la DGASPC Teleorman

N-ar fi, așa cum am mai spus, prima dată când oamenii se plâng de faptul că donațiile lor la DGASPC Teleorman au o destinație ocultă, deși instituția publică ar trebui să fie transparentă. Mai ales când vine vorba despre donații.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate






Articolul precedent

Amintiri cu Dăncilă: „Ne întrebați cum și cât de bine ați vorbit pentru ca șeful să vă mai negocieze la centru încă un mandat de europarlamentar.”

Următorul articol

VIDEO. Prins în combinații, primarul Alexandriei cheamă procurorii: „Nu înțeleg, domnule! Să vină DNA-ul! Numai de la ei înțeleg!”

Cele mai recente articole de Actualitatea politică