Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a donat astăzi cărți Bibiliotecii „Marin Preda” din Alexandria

în Cultură

Carmen Dumitrescu

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, s-a aflat astăzi pentru câteva ore la Alexandria, timp în care s-a întâlnit cu oficialii și a făcut o importantă donație de cărți Bibliotecii Județene „Marin Preda”. Vizita a fost scurtă, dar a permis mai multor locuitori ai județului să-l cunoască pe oficial.

Printre cei care s-au declarat mulțumiți de această vizită importantă s-a numărat primarul Alexandriei, Victor Drăgușin, care a scris pe pagina lui de socializare că ar fi purtat discuții cu ambasadorul SUA despre bunele relații de colaborare dintre România și SUA. Întâlnirea s-a întâmplat în biroul prefectului Florinel Dumitrescu, cu participarea președintelui Consiliului Județean Teleorman, Dănuț Cristescu. Aceștia nu au ratat șansa de a se fotografia cu importantul oficial.

Cu privire la întâlnirea de la Biblioteca Județeană, inițiativa de a dona cărți instituției este importantă, mai ales pentru că Biblioteca „Marin Preda” nu este una dintre cele mai bine dotate din țară, dimpotrivă, gradul de dezvoltare al instituției este din ce în ce mai scăzut în ultimii ani. Un motiv ar putea fi acela că dezvoltarea internetului a scăzut interesul populației pentru lectură și a determinat o diminuare accentuată a numărului de consumatori de carte în regim de bibliotecă.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*