“Am un vis pentru care o să lupt cu toată seriozitatea şi puterea mea!”

în Interviu/Sport

Monica Vasilescu

andreea

-interviu cu atleta Andreea Ogrăzeanu-

Din puţinătatea sportului teleormănean s-au evidențiat în cursul vremii câțiva sportivi de performanță, care au adus prestigiu țării și, implicit, județului, prin performanțele obținute la nivel înalt. Printre aceștia se numără și Andreea Ogrăzeanu, atleta care a cucerit numeroase titluri importante, făcându-i pe iubitorii sportului să vibreze la fiecare participare a sa la întreceri de anvergură. De când a intrat în lumea sportului, Andreea a dovedit că este una dintre cele mai talentate și mai agere atlete românce, muncind continuu pentru a performa. Acum se află în Germania, fiind în pregătiri pentru Europenele de Seniori. Despre visul ei cel mare şi despre atletism în viziunea sa a vorbit Andreea Ogrăzeanu, într-un interviu acordat ziarului Liber în Teleorman.

Reporter: Andreea, pentru început, te rog, povesteşte-ne ce ai mai făcut în ultimul an competiţional.

Andreea Ogrăzeanu: Anul ăsta am început sezonul competiţional în Germania, unde mă pregătesc de aproximativ jumătate de an! După câteva luni de pregătire cu noul meu antrenor, am realizat un record personal pe distanţa de 100 de metri!

R.: Ce urmează pentru tine, pe plan sportiv, în acest an?

A.O.: Tot ceea ce îmi doresc este să fiu sănătoasă, să mă pot antrena cum trebuie şi după aia o să vină şi rezultatele! Acest an pentru mine e unul de destul de greu, am luat-o de la zero cu venirea mea în Germania şi am început, împreună cu federaţia şi cu antrenorul meu, să construim. O să particip anul asta la Campionatele Europene de Seniori, acolo unde am reușit să mă calific după cursa de la începutul sezonului.

R.: Care este proba ta preferată şi de ce?

A.O.: Până anul trecut puteam să spun că proba mea preferată este 100 m, pentru că acolo am ieşit campioană europeană de tineret, dar anul astă mi-am dat seama că ambele mele probe îmi plac la fel de mult şi îmi doresc să le alerg la fel de bine pe amandouă.

R.: Cât de departe îţi doreşti să ajungi în atletism?

A.O.: Am un vis pentru care o să lupt cu toată seriozitatea şi puterea mea: să ajung într-o finală olimpică.

R.: Cum consideri atletismul românesc? Ai concurenţă?

A.O.: Atletismul românesc a suferit o scădere în ultimii ani, dar eu sper că venirea noului preşedinte, Sandu Ion, va aduce un plus şi va ajuta atletismul să iasă din umbra în care a stat atâţia ani.

R.: Nu ştiu dacă ai spus vreodată public… ce te-a determinat să te apuci de acest sport?

A.O.: Am mai spus o singură dată, cred, cum m-am apucat eu de atletism. De fapt, o mică poveste pe care o spun cu drag. Eu cu mama mea eram în public, la spectacolul de ziua Alexandriei. Pe scenă, fosta mea antrenoare, Cristina Manea, şi sportiva dânsei erau premiate pentru rezultatele bune obținute în anul respectiv. Chestia asta m-a ambiţionat şi i-am spus mamei mele că la anul şi eu vreau să fiu acolo, pe scenă, să mă ducă la atletism! Aşa am ajuns la atletism şi anul următor eram pe scena din faţa Casei de Cultură.

R.: Eşti cea mai rapidă atletă. Simţi că ai urcat repede în ierarhia celor mai buni sportivi?

A.O.: Pentru a ajunge cea mai rapidă atletă din România am muncit foarte mult, ani de zile, cu sacrificii, dar foarte multe satisfacţii! Mi-am câștigat locul în ierarhie şi mă lup în fiecare zi să mă mențin acolo sus.

R.: Ce sfat ai da unui copil care vrea să facă atletism?

A.O.: Iubesc foarte mult ceea ce fac, iubesc atletismul, tot ce aş putea spune unui copil care vrea să facă atletism este că nimic nu se compară cu momentul în care eşti pe prima treaptă a podiumului şi îţi cântă imnul. Nu e un sfat, dar e o trăire pe care mi-aş dori cât mai mulți copilaşi să o simtă, să treacă prin ea.

R.: Ce pasiuni ai? Ce faci în timpul liber puţin pe care îl ai?

A.O.: În puţinul meu timp liber, îmi place să citesc, să stau înconjurată de familie şi de prieteni şi să ascult muzică.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*